Pota filminin ekibi 9. Boğaziçi Film Festivali’nde


Gündem 25.10.2021 03:30:00 0
Pota filminin ekibi 9. Boğaziçi Film Festivali’nde

9. Boğaziçi Film Festivali’nin hem ulusal hem de uluslararası uzun metraj film yarışmasında yer alan ve Türkiye prömiyerini festival kapsamında gerçekleştiren “Pota” izleyicilerle buluştu.

İSTANBUL (İGFA) - Pota filminin ekibi, Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirilen gösterim sonrasında izleyiciyle buluştu. Söyleşiye filmin yönetmen ve senaristi Ahmet Toklu, oyunculardan Bahar Hacıbektaşoğlu, Mert Erdoğdu, Alp Akar ve ekip üyeleri katıldı. Etkinliğin moderatörlüğünü sinema eleştirmeni ve senaryo yazarı Burak Göral gerçekleştirdi.

İlk sözü filmin yönetmeni Ahmet Toklu aldı. Filmin çıkış noktasının potanın yapılma kısmı olduğunu söyleyen Toklu, kendi çocukluğunda benzer bir tecrübe yaşadığını ve arkadaşlarıyla kendi potalarını yaptıklarını dile getirdi. İlham aldığı noktaların sorulması üzerine ise; “Benim kafamı kurcalayan birçok şey vardı. Pota, köyden kente en yoğun göçün yaşandığı dönemde geçiyor ve aynı zamanda yeni siteleşmenin de yükselişe geçtiği zamanlardı. Aynı mahallede büyüyenler, aynı potada yoğuruluyorlardı ve bir arada yaşamayı öğrendiler.” dedi.

Filmin çocuk oyuncuları, senaryo sayesinde 90’lı yıllarda çocuk olmakla günümüz arasında büyük fark olduğunu anladıklarını dile getirdiler. Filmin basketbol sahneleri için çok çalıştıklarını ve karakterlerle birlikte kendilerinin de geliştiğini söylediler. Oyuncular, o dönemde çocuk olsalar çok zorlanacaklarını dile getirerek sözlerini tamamladılar.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı