Poligonda büyüyen Mardinli sporcunun gözü olimpiyatlarda

Atıcılıkta 9 kez Türkiye rekoru kıran Mardinli milli sporcu Elif Altun, gözünü 2024 yılında Paris’te düzenlenecek olan uluslararası atıcılık olimpiyat şampiyonluğuna dikti.


Gündem 4.04.2021 16:00:00 0
Poligonda büyüyen Mardinli sporcunun gözü olimpiyatlarda

MARDİN (İGFA) - Annesinin yanında poligonlarda büyüyen ve atıcılıkta 9 kez Türkiye rekoru kıran Milli Sporcu Elif Altun, şimdi de Paris’te düzenlenecek olan Olimpiyata katılmak için antrenörü olan annesi Nedret Altun ile birlikte hazırlıklara başladı.

Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Atıcılık Spor Kulübünde sporcu olan Elif Berfin Altun, Geçtiğimiz yıl ocak ayında Mersin’de düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonasında Minik Bayanlar 10 Metre Havalı Tüfek kategorisinde 292.2lik derece ile yeni Türkiye rekorunu kırmıştı.

9 KEZ REKOR KIRMIŞTI

Mardinde yaşayan milli atıcı Elif Berfin Altun, katıldığı müsabakalarda, kategorisinde 9 kez rekor kırmayı başardı. Antrenör annesi tarafından eğitilen Elif Berfin, 23 Mayısta Hırvatistanda, 21 Haziranda Azerbaycanda, 3 Temmuzda Almanyada ve 25 Eylülde Peruda yapılacak uluslararası müsabakalarda Türkiyeyi temsil edeceği belirtildi.

HEDEFİ OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU

Mardin Fen Lisesi 1inci sınıf öğrencisi olan Elif Berfin, en büyük hedefinin yurt dışında birincilik kürsüsünde Türk bayrağını göndere çekmek ve olimpiyat şampiyonu olmak olduğunu söyledi.

Başarısının sebebi ise düzenli antrenman ve inanç olduğunu belirten Altun,” Bundan sonrası için belli başlı yarışmalar var. Onlarda iyi bir derece elde edip bir sonraki olimpiyatlara gitmeyi hedefliyorum. Orada da ülkemi en iyi şekilde temsil edip olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum. Hem spor hem ders ama ortak noktayı bulunca sıkıntı yaşamıyorum" dedi.

KIZIMI POLİGONDA BÜYÜTTÜM

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde kadrolu antrenörlük yapan aynı zamanda kızını çalıştıran Nedret Altun, Elif’i poligonlarda büyüttüğünü söyledi. Poligonlarda büyüyen kızım şimdi olimpiyatlara hazırlandığını görmek ise kendisini gururlandırdığını belirten Altun,” Kızımı 2024 olimpiyatlara katılması için hazırlıklara başladıklarını ifade etti.

Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Atıcılık Spor Kulübünde sporcu olan Elif Berfin Altun, Ocak ayında Mersin’de düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonasında Minik Bayanlar 10 Metre Havalı Tüfek kategorisinde 292.2lik derece ile yeni Türkiye rekorunu kırmıştı.

9 Türkiye rekoru bulunan milli atıcı 14 yaşındaki Elif Berfin Altun, önümüzdeki aylarda yapılacak uluslararası müsabakalarda ay yıldızlı formayı temsil edecek.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu