Polenlerin yoğun olduğu saatlere dikkat

Uzmanlar bahar alerjisi, nezle, grip ve COVID-19 benzerlikleri ve farklılıklarına işaret ederek önemli bilgiler paylaştı.


Gündem 15.04.2021 11:00:00 0
Polenlerin yoğun olduğu saatlere dikkat

İSTANBUL (İGFA) - İçerisinde bulunulan bahar mevsiminde alerjilerde de artış görülmeye başlandı. Alerji belirtilerinin COVID-19 ile karıştırılabildiğini belirten uzmanlar, özellikle polen mevsiminde ortaya çıkması, arka arkaya hapşırıkların olması, burun içinde, gözlerde ve damakta kaşıntı hissedilmesi gibi bulguların mevsimsel nezleyi COVID-19’dan ayırdığını ifade ediyor. Polen yoğunluğu nedeniyle sabah erken saatlerde ve öğle saatlerinde açık hava aktivitelerinin en aza indirilmesini öneren uzmanlar, mutlaka şapka, siperlik ve gözlük kullanılmasını tavsiye etti.

Gribin Tip A, Tip B influenza virüsü ile oluşan ve her yıl salgınlar yapabilen viral bir enfeksiyon olduğunu söyleyen uzmanlar şu uyarılarda bulundu:

"Hastalıkta aniden ortaya çıkan ateş, baş ağrısı, yaygın kas ağrıları ile başlar, kısa süre sonra boğaz ağrısı, üşüme, titreme ve terleme, ileri derecede halsizlik, burun akıntısı ve öksürük gelişir. Tablonun bu şekilde olması hastalığın mevsimsel alerjik nezle ve soğuk algınlığından ayırt edilmesini sağlar. COVID-19 enfeksiyonunda ise artık hemen herkes tarafından bilindiği gibi kuru öksürük, ateş, halsizlik, nefes darlığı, baş ağrısı kas ve eklem ağrıları ön planda olan belirtilerdir. Bu belirtilerin gripte de görülmesi nedeniyle belirtilere bağlı olarak ayırt edici bir farklılık yoktur. Ayırt edici tanı ancak laboratuvar testleriyle yapılabilir. Bu belirtiler varsa kişinin kendini maske ve fiziksel mesafe kurallarına uyarak izole etmesi ve bir sağlık kuruluşuna başvurarak test sonuçlarına göre hareket etmesi uygundur". 


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı