PAZAR YERLERİMİZİN KAPANMAMASI İÇİN KURALLARA UYALIM


Gündem 19.03.2021 23:11:00 0
PAZAR YERLERİMİZİN KAPANMAMASI İÇİN KURALLARA UYALIM

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, oda başkanlarıyla birlikte Cuma Pazarında pazarcı esnafına maske ve 14 kuralı içeren broşür dağıtarak, pazar yerlerinin kapanmaması için kurallara uyulması konusunda esnafı uyardı. 
 
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından,  kontrollü normalleşme dönemiyle birlikte esnafa maske dağıtımı sürüyor.  Birlik Başkanı Ahmet Tural, oda başkanlarıyla birlikte Cuma Pazarında, pazarcı esnafına maske ve 14 kuralı anlatan broşür takdim etti. Başkan Tural, kısıtlamaların geri gelmemesi, pazara yerlerinin kapatılmaması için pazarcı esnafını, maske mesafe ve hijyen kuralları başta olmak üzere pazar yerlerinde alınması gereken KOVİD 19 tedbirlerine dikkat edilmesi konusunda uyardı. Ayrıca Birlik tarafından kurallara uyulması yönünde çağrıyı içeren anonsla, esnaf ve vatandaşın dikkatinin çekilmesi de sağlandı.      
KOVİD’DEN KURTULUNCAYA KADAR SAHADA OLACAĞIZ
Birlik Başkanı Ahmet Tural, birlik olarak geçtiğimiz hafta itibariyle il merkezinde esnaf ve sanatkara maske, 14 kural ve yeme içme yerlerinin oturma düzenini gösteren broşürlerin dağıtımına başladıklarını anımsatarak, “Bugünde Cuma pazarındayız. Semt pazarları bizim için çok önemli. Çünkü açıklamalardan Pazar yerlerinin daha hijyenik olması, kurallara uyulması yönünde çağrı vardı. Bizde pazarcı esnafıyla buluşmak suretiyle esnafımızdan maske mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istedik. Tabi son verilere bakıldığında ilimiz orta dereceli riskli yani sarı kategoride yer alırken, turuncuya yani yüksek riskli iller kategorisine geçmiş durumdayız. Bu yola hedefimiz mavi yani düşük riskli iller grubunda yer almak diyerek çıktık. İnşallah bu hedefte başarılı oluruz. Çünkü bunu birlikte başaracağız. Bu hedefe hem esnaf ve sanatkarımızla hem de vatandaşımızla birlikte ulaşacağız. Yine bu çağrımızı içeren anonsumuzu mahallelerimizde, cadde ve sokaklarımızda duyurmak suretiyle maske mesafe eve hijyen kurallarına uyulması yönünde çağrıda bulunuyoruz. Sadece esnaf ve sanatkarımız değil vatandaşımız da bu konuda duyarlılık gösterirse birlikte başaracağımızı ifade ediyoruz. Bildiğinizi gibi pazar yerlerinin kaldırılması ile ilgili kararlar İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınıyor. Pazar yerlerimizin ve işyerlerimizin kapanmaması için kurallara uyalım.  İlimizde 250 bin maske dağıtımı 10 bin işyerine girme hedefimiz vardı. Bunu çok şükür başardık. Şimdi ilçelerimizde 250 bin maske ve 14 kuralı içeren broşür ve yeme içme yerlerinin oturma düzenini gösteren broşürleri dağıtmaya devam edeceğiz. Ne zamana kadar diye sorarsanız. KOVİD  19 virüsünden tamamen kurtuluncaya kadar Birlik olarak tüm oda başkanlarımızla sahada olacağız.” dedi. 
PAZARCI ESNAFINDAN BAŞKAN TURAL’A TEŞEKKÜR 
Pazarcı esnafı ise Esnaf Odaları Birliği’nce maske ve broşür dağıtımının  Birliğin virüsle mücadelede etkinliğini ortaya koydu ifade ederek, “İnşallah bu  faaliyetler devam eder. Tabi isteğimiz bir an önce bu salgından kurulmak. Başkanımıza bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyoruz. Çalışmalarında başarılar diliyoruz. Pazarcı esnafı olarak biz her türlü tedbiri alıyoruz. Müşterilerimizden de tedbirlere uymalarını bekliyoruz” görüşünü ilettiler.


Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak