Gündem

Gündem Haberleri

Pandemide e-imza kullanımı arttı

2020 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin Pazar Verileri Raporunu yayımlayan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, pandemi döneminde e-imza ve mobil imza kullanımının arttığını belirledi.


Gündem 29.03.2021 13:00:00 0
Pandemide e-imza kullanımı arttı

BURSA (İGFA) - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından açıklanan 2020 yılı dördüncü çeyrek verilerine göre, e-imza sayısı 4 milyon 710 bini, mobil imza sayısı ise 687 bini aştı. Aralık 2020 sonu itibariyle 5 milyon 397 bin 418 elektronik sertifika oluşturuldu. Pazar Verileri Raporu’na göre üretilen e-imza sayısının 4 milyon 710 bin 319’a yükseldiği, mobil imza sayısı ise 687 bin 99’a ulaştığı kaydedildi. 

YÜZDE 75 TASARRUF

İmza süreçlerini zamandan ve mekândan bağımsız hale getiren e-imzanın, yıllık maliyette yüzde 75 tasarruf olanağı sağladığı belirlendi. 2003 yılında kurulan Türkiyenin ilk elektronik sertifika ve mobil imza hizmet sağlayıcısı olan E-GÜVENin pandemi döneminde yenilikçi ürünlerle uzaktan çalışmayı kolaylaştırdığına dikkati çekildi. Ekolojik ayak izini azaltıp WWF-Türkiye kriterlerine uyum sağlayan ve bu süreç içerisinde Yeşil Ofis diploması alan E-GÜVEN, haftalar süren imzalama işlemlerini dakikalara indiren e-imza çözümleri sayesinde iş sürekliliği, hızlı ve güvenli işlem yapma konforu sunmaya devam ediyor.  


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na teşekkür
Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü
İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz İyi Partili Sedat Kılınç: Kentsel dönüşüm projeleri ile Melikgazi’nin çehresini değiştireceğiz
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler yapay zeka ile entegre oluyor