Özer Matlıdan Serbest Ticaret Anlaşması vurgusu

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Eş Başkanı Özer Matlı, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün artarak geliştiğini belirterek, “Türkiye-Ukrayna Serbest Ticaret Anlaşmasının imzalanması ile ticari il


Gündem 28.02.2021 14:30:00 0
Özer Matlıdan Serbest Ticaret Anlaşması vurgusu

BURSA (İGFA) - Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Ortak Yönetim Kurulu Toplantısı, Türk Tarafı Eş Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı ile Ukrayna Tarafı Eş Başkanı Sergiy Savchuk eş başkanlığında, sanal ortamda gerçekleşti. Toplantıya; Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Andrii Sybiha, Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Valeriy Korol katıldı. Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere de toplantıya video mesaj göndererek, Türkiye-Ukrayna ilişkileri konusunda bilgiler verdi.

Toplantının açılışında konuşan Eş Başkan Özer Matlı, Türkiye ve Ukrayna’nın birçok ortak platformda bir araya geldiğini, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün giderek geliştiğini vurguladı. Ukrayna’da yaklaşık 700 Türk firmasının bulunduğunu ve 3,6 milyar dolarlık bir yatırımın söz konusu olduğunu belirten Özer Matlı, “Türkiye, son 5 yıllık süreçte Ukrayna’ya en fazla yatırım yapan ülke konumunda. Ukrayna’da toplam değeri 7 milyar doları bulan 200’ü aşkın projede Türk müteahhitlerinin imzası var.Türkiye ile Ukrayna arasında 10 milyar dolarlık bir ticaret hacmi hedefi belirlendi. Bu hedefin gerçekleşmesi için Serbest Ticaret Anlaşması’nın hayata geçirilmesini hayati önemde görüyoruz” dedi.

Ukrayna Tarafı Eş Başkanı Sergiy Savchuk ise kurulan Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu’nun iki ülke arasındaki ikili ilişkileri, ticareti ve yatırımı geliştirmek için çalışacağını söyledi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak? Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi Bursa Yenişehir'de 'hayvan refahı' eğitimi
Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi Bitki koruma sektöründe KEP dönemi