ÖTV İndirimi Bekleyenlere Kötü Haber


Gündem 24.06.2020 15:05:00 0
ÖTV İndirimi Bekleyenlere Kötü Haber

Sıfır araç alımlarına ilişkin merakla beklenen ÖTV indirimlerine ilişkin yeni açıklama geldi. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu ÖTV indirimleri konusunda oluşan beklentilere dair değerlendirmelerde bulundu ve ÖTV indirimi beklemediklerini ifade etti.

 
Otomobil sektöründe yaşanan gelişmeler çok sayıda vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Araba almak isteyen vatandaşlar hem sıfır araç piyasısını hemde ikinci el araç piyasasını araştırıyorlar. Pandemi sürecinden daha yükselen 2. el araç fiyatlarının ardından sıfır araç satışlarında ÖTV indirimi beklentisi oluşmuştu. Bu konuya ilişkin ise yetkili açıklama geldi. 

SIFIR ARAÇ SATIŞLARINDA ÖTV İNDİRİMİ BEKLENMİYOR

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu araba piyasasında yaşanan son gelişmeleri ele aldı. Konuşmasında araç satışlarına ilişkin beklentilerini kamuoyu ile paylaşan Şahsuvaroğlu ÖTV indirimine dair ise, "Özellikle şu anda, satışların hareketli olduğu dönemde biz yetkili satıcılar zaten ÖTV indiriminin gelmeyeceğini tüketicilerimize günlerdir söylüyoruz. Altını çizmek istiyorum ki 'ÖTV indirimi' beklemiyoruz" açıklamalarında bulundu. 

ARAÇ SIKINTISI 2 AY İÇİNDE SONA ERECEKTİR

Sıfır araç üretimi ve sıfır araç ithatalatı konusunda da açıklamalarda bulunan OYDER Başkanı Murat Şahsuvaroğlu araç tedariki için birkaç ay daha gerekli olduğunu ifade etti. 

"Avrupa'daki pazarlar kendi pazarlarını hareketlendirmek, kendi ekonomilerini döndürmek için öncelikle kendi piyasalarına araç vereceklerdir. Türkiye'ye ise ilk aşamada araç veremeseler de hemen ardından tedariğimize yardımcı olacaklardır. Bulunurlukla ilgili birkaç ay daha bir sıkıntı yaşayacağız ama Türkiye'de üretilen araçlar için şu anda üretimin bütün çarkları dönüyor."

Murat Şahsuvaroğlu konuşmasının sonunda ayrıca vatandaşların araba alımlarında 2 3 ay bekletilmesinin nedenlerine değindi. Satılan ve talep edilen araçların donanım seviyeleri, renk seçenekleri, aksesuar seviyeleri değişmesi nedeniyle bu sürecin oluştuğunu ifade etti. 


Hayvan sayısı arttı, fiyatlar düştü Isparta’da hayvan sayısının artması ve ete talebin azalması nedeniyle kırmızı et fiyatlarında düşüş yaşandı.
Çalışanların beklediği müjdeyi Bakan Işıkhan verdi! Esnek çalışma modeli geliyor Çalışanlar dikkat! Uzaktan ve esnek çalışmada düzenleme sinyali Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, "Çalışma Genel Müdürlüğümüz bu konuda mevzuat düzenlemelerini gerçekleştiriyor." dedi.
TEFENNİ'DE MİNİKLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ TEFENNİ'DE MİNİKLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ
İhtiyaç sahipleri için ‘Ekmek kart’ uygulaması Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ekmek kart uygulaması üzerinde çalıştıklarını duyurdu.
EMNİYET EKİPLERİ MOTOSİKLET HIRSIZLARINI KISKIVRAK YAKALADI EMNİYET EKİPLERİ MOTOSİKLET HIRSIZLARINI KISKIVRAK YAKALADI