Niğde Valisi Şimşek, iş insanlarına yatırım çağrısı yaptı


Gündem 26.10.2021 15:00:00 0
Niğde Valisi Şimşek, iş insanlarına yatırım çağrısı yaptı

Büyükşehirlerin ve çevre illerin OSB’lerini ziyaret ederek yatırımcılarla bir araya gelen Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, yeni yatırım imkânlarının değerlendirilmesi ve OSB’ler arası işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesini (MTOSB) ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İş insanlarıyla bir araya geldi.

Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesini (MTOSB) ziyaret etti. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Haddat, Bölge Müdürü Halil Yılmaz'ın karşıladığı Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve beraberindeki Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Ali İlker Atabay; MTOSB İdari Hizmet binasını ziyaret ederek Bölgenin son durumu hakkında ve gelişme alanları ile ilgili bilgiler aldılar.

Model Fabrika ve Yenilik Merkezi'ni ziyaret eden Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve beraberindeki heyet, Başkan Tekli ve Merkezin Direktör Yardımcısı Bahittin Aslan'dan merkezin faaliyetleri hakkında bilgiler aldılar. Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni de ziyaret eden heyet, öğrencilerin projeleri ve çalışmaları hakkında incelemelerde bulundular.

MTOSB de gerçekleştirilen teknik değerlendirmelerin ardından Bor OSB’de yatırımları devam etmekte olan ve yeni yatırımcı olarak bölgede faaliyet gösterebilecek sanayicilerle toplantılar gerçekleştirildi.

Buradaki uygulamaları Bor Korma OSB'de de pratiğe dönüştüreceğiz ve yeni yatırım müjdelerini paylaşacağız diyen Vali Şimşek, "Teknik gezimiz esnasında yakın zamanda tüzel kişilik kazanan “Niğde-Bor Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB” ve “Niğde 2 OSB” yatırım imkanlarını ve avantajlarını anlatma imkanımız da oldu. Her iki bölge hakkında iş adamlarımızdan son derece müspet geri bildirimler aldık. İlimizin 5 Bölge teşviklerinden faydalanması, karayolları ve demiryolu ulaşımı açısından merkezi bir konumda bulunması, cazip sanayi parseli tahsis maliyetleri, hayvancılık için gayet elverişli olan iklimi gibi unsurların yatırımcıları özellikle cezbeden avantajlarımız olduğunu bizzat müşahede ettim" dedi. 

 

 


LGS başvurularında bugün son gün LGS başvurularında bugün son gün
Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü
Doğanşehir'de toplu açılış töreni Doğanşehir'de toplu açılış töreni
Egeli ihracatçılar genel kurula gidiyor Egeli ihracatçılar genel kurula gidiyor
Kayseri'de Engelsiz Yaşam Merkezi, “ikinci yuva” oldu Kayseri'de Engelsiz Yaşam Merkezi, “ikinci yuva” oldu