Gündem

Gündem Haberleri

NERON SERDAR YİNE ANTALYA'YI YAKTI


Gündem 27.06.2020 00:53:00 0
NERON SERDAR YİNE ANTALYA

Antalya Kaleiçi’ndeki son yangında kibriti çakıp 3 katlı tarihi binayı ateşe veren Neron Serdar yakalandı. Son 5 yılda 23 tarihi konak ve evin yanması dikkatleri Kaleiçi’ne çekti

Antalya'da tarihi dokusuyla dünyaya ün salan Kaleiçi'ndeki ev ve konaklar bir bir alevlere teslim oluyor. Antalya'da en son 21 Haziran tarihinde Muratpaşa ilçesi Kılıçaslan Mahallesi Hamam Sokak'taki 3 katlı ve tarihi ahşap binada yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında bina alevlere teslim oldu. İtfaiyenin Kaleiçi'nin dar sokaklarında güçlükle ilerleyerek müdahale etti yangın söndürdü, ancak 150 yıllık ahşap yapı büyük zarar gördü.

NERON SERDAR YAKALANDI
Yangının ardından polisin bölgedeki işyerlerin güvenlik kamera görüntülerinden yangını bir kişinin çıkardığını belirledi. Tarihi ahşap binayı daha öncede aynı suçtan 10 kaydı bulunan ve 'Neron' olarak bilinen 38 yaşındaki Serdar U.'nun yaktığı tespit edildi. Gözaltına alınan Serdar U.'nun binayı ateşe verdikten sonra alevleri izlediği ve kaçtığı da ortaya çıktı. Zanlının ilk ifadesinde , "Yakmadan duramıyorum. Ne yapayım?" dediği ileri sürüldü. Serdar U., akli melekelerinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Yüzde 60 engelli raporu olduğu ortaya çıkan Serdar U. serbest bırakıldı.

EV VE KONAKLAR
Son 5 yılda, Antalya'nın tarihi dokuya sahip Kaleiçi ve Balbey mahallelerinde kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından çıkartılan yangınlarda koruma altında olan 23 tarihi bina ve konak yakılarak küle döndü. Her biri milyonlarca lira değerindeki tarihi binaları yakanların çoğunun kimliği tespit edilemedi ve faili meçhul kaldı. 150 ile 200 yıllık tarihi ahşap binalar küle ve kömüre döndükleri ile kaldı. Bugüne kadarda yangınların önüne geçilemedi.

MADDE BAĞIMLILARI
Kaleiçi ve Baybey Mahallesi sakinleri yanan binalardaki yangınların büyük bir kısmının içinde kalan madde bağımlısı kişilerin çıkardığını söyledi. Balbey Mahallesi Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, bölgelerinde tescil edilmiş 37 ev, 3 çeşme ve 2 caminin yer aldığını söyledi. Uyaroğlu, iki hafta önce bir tarihi binanın yandığını kaydetti. Anıtlar Yüksek Kurulu yetkilileri ise tarihi Kaleiçinde 250 tarihi yapının yer olduğunu belirtti. Kaleiçi Tuzcular Mahallesi Muhtarı Mehmet Erdoğan, ise tarihi binalar için acil önlem alınması gerektiğine vurgu yaptı.

BU PSİKOLOJİIK BİR HASTALIK
PSIKIYATRIST Uzm. Dr. Tahsin Etli ise yangın ve ateş çıkarmanın ruhsal hastalık semptomu olduğunu söyledi. Hastalığın 'piromani' olarak da tarif edilebileceğini söyleyen Etli, "Piromani 'dürtü kontrol bozukluğu' olarak adlandırılan psikolojik bir hastalık. Halk arasında yangın çıkarma hastalığı olarak biliniyor. Piromani hastası olan kişiler yangın çıkarmaya istek duyar ve genellikle yangın çıkardıktan sonra mutlu olup haz duyarlar. Sonrasında üzüntü ya da pişmanlık duymazlar" dedi.


Köylerde bisiklet dönemi Köylerde bisiklet dönemi
Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat! Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat!
Su krizinde tasarruf öncelikli model Su krizinde tasarruf öncelikli model
Seçim zaferini karpuzla kutladılar Seçim zaferini karpuzla kutladılar
Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç