Mustafakemalpaşada bereket kumbarası

Bursanın Mustafakemalpaşa Belediyesi, geri dönüşüm seferberliği kapsamında ilçenin dört bir yanını ayakkabı ve giysi kumbaraları ile donattı.


Gündem 2.04.2021 10:30:00 0
Mustafakemalpaşada bereket kumbarası

BURSA (İGFA) - ‘Sıfır Atık’ ta öncü şehirlerin arasında yer alan Bursanın Mustafakemalpaşa ilçesinde 31 farklı noktaya yerleştirilen kumbaralar vatandaşlar tarafından ilgi görürken israfında önüne geçiliyor.

İhtiyaç fazlası kullanılmayan giysiler kumbaralarda toplanıp ayrıştırıldıktan sonra kullanılabilir durumdakiler belirli işlemlerin ardından Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin El Ele Sosyal Paylaşım Mağazası’ndaki stantlarında yerini alıyor, kullanılmayacak durumdaki giysiler ise fabrikalara izolasyon malzemesi olarak gönderilip yerine hiç kullanılmamış giysiler ile değiştiriliyor.

İlçe halkı arasında sosyal paylaşma ruhu ve bilinci oluşturulmasını hedefleyen proje ile ihtiyaç fazlası malzemelerin çöpe gitmesi engellendiği gibi toplanan kullanılabilir durumdaki giysi ve ayakkabılar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Yenilenen kumbaralarla ilgili bilgi veren Başkan Mehmet Kanar, daha önce mahallelerdeki bulunan kumbaraların zaman zaman istismara neden olacak işlemlere maruz kaldığını vurgularken, "Bunun önüne geçmek için yeni tasarımla birlikte insan unsuru kullanılarak çeşitli yöntemlerle gerçekleştirilen her hangi bir müdahalenin olmasını engellemiş bulunuyoruz. Yeni kumbaralarımız kullanılmayan ayakkabı, giysi ve benzeri malzemeler bırakıldıktan sonra kapanıyor” dedi.

 Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “31 farklı noktaya kumbaralarımızı yerleştirerek geri dönüşüm kapsamında hem çevre korurken hem de ülke ekonomisine katkı sağlanıyor. Toplanan giysiler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor” diye konuştu.


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...