Mustafakemalpaşada atık yağ getirene maske hediye

Bursada Mustafakemalpaşa Belediyesi, her geçen gün sağlığı ve çevreyi tehdit eden bitkisel atık yağların toplanması için başlattığı yeni uygulama ile atık yağ getirene maske hediye etmeye başladı.


Gündem 15.04.2021 15:00:00 0
Mustafakemalpaşada atık yağ getirene maske hediye
BURSA (İGFA) - Lavaboya dökülen bir litre atık yağın bir milyon litre suyu kirlettiğine dikkat çekerek bir kampanya başlatan Mustafakemalpaşa Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay almış bir geri dönüşüm firması ile yaptığı protokol kapsamında evlerde biriktirilen atık yağları alarak, yerine maske hediye ediyor. İlçe sınırlarında oluşturulan 15 atık yağ toplama noktasında ve 1.sınıf atık getirme merkezinde bitkisel atık yağlar toplanarak yetkilendirilmiş firma tarafından biodizel olarak geri dönüşüme kazandırılacak.
 
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, bir litre atık yağın bir milyon metreküp suyu kirlettiğinin bilimsel araştırmalarla ortaya konduğuna dikkati çekerek, "Atık su kanallarına karışan bitkisel yağlar, kanalizasyon sistemlerini tıkadığı gibi denizlere ulaşarak sularda yaşayan canlılara da ciddi zararlar vermektedir" dedi.
  
Başkan Kanar, bitkisel atık yağların biriktirlerek teslim eden vatandaşlarımıza günümüzün en önemli ihtiyacı haline gelen maske hediye ettiklerini belirterek, vatandaşların 444 38 15- 2561 nolu telefonu arayarak talep etmeleri halinde de yağların evlerinden teslim alınabileceğini kaydetti.

Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor
Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi! Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi!
Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor
9 günlük tatilde hava rekoru! 9 günlük tatilde hava rekoru!
Başkan Bozbey BUSKİ kadrosuyla buluştu Başkan Bozbey BUSKİ kadrosuyla buluştu