Muğlada ulaşımda dönüşüm usulsüzlüğü! Belediye, şoför esnafa 700 milyon lira ödeyecek!

CHPli Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile dönemin Ulaşım Daire Başkanı Hamdi Alper Kolukısanın 2015 yılında hayata geçirdiği Ulaşımda Dönüşüm projesinin belediyeyi zarara uğrattığı ortaya çıktı. Belediyenin il genelinde 10 bin şoför esnafına


Gündem 4.03.2021 08:30:00 0
Muğlada ulaşımda dönüşüm usulsüzlüğü! Belediye, şoför esnafa 700 milyon lira ödeyecek!

Ferdi YAVUZ (GERÇEK FETHİYE GAZETESİ)

CHP’li belediyelerin yaptığı usulsüzlüklere bir yenisi Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Muğla Vergi Mahkemesi, CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, şoför esnafından aldığı plaka devir, güzergah, araç uygunluk ve çalışma izin belgelerinden ücret almasının kanuna aykırı olduğuna hükmederek, ücretlerin yasal faizi ile birlikte iadesine karar verdi. Belediyenin il genelinde 10 bin şoför esnafına yaklaşık 700 milyon lira ödeyeceği öğrenildi.
BİN DAVA AÇILDI
Muğla’da görev yapan avukatlar Kazım Eren ve Canan Alkan Kesici’nin verdiği hukuk mücadelesi zaferle sonuçlandı. İki avukatın, Muğla Vergi Mahkemesi’nde açtığı bin dava sonucunda, Muğla Büyükşehir Belediye’sinin Ulaşımda Dönüşüm projesi kapsamında 2015 yılından bu yana il genelinde faaliyet gösteren S-BB-TM plakalı dolmuşlardan aldığı plaka devir, güzergah, çalışma ve araç uygunluk izin belgeleri ücretlerinin yasaya aykırı olarak tahsil edildiği ve davacılara yasal faizleri ile beraber iade edilmesine karar verdi.
TAHSİLATLAR HAKSIZ ve HUKUKA AYKIRI
Muğla Vergi Mahkemesi, ‘Davalı Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin meclis kararı alarak bu ücretlerin ödenmesine karar veremeyeceği, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar haksız ve hukuka aykırı olarak bu paraları tahsil ettiği, bu sebeple de ilgililere bu ödemelerin yasal faizi ile birlikte iadesine’ karar verdi. Davalar neticesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi, 10 bin şoför esnafına, 700 milyon lira iade yapmak zorunda kaldı. Davaların kazanılmasıyla birlikte, bundan sonra Muğla genelinde tüm şoför esnafı, Ulaşım Koordinasyon Merkezine (UKOME) yazacağı talep dilekçesi ile geçmişe ilişkin tüm ödemelerini geri alabilecek.
BELEDİYE ESNAFI MAĞDUR EDEREK ÖDÜL ALMIŞ
Öte yandan projenin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016’da organize edilen Transist Ulaşım Kongresi’nde nasıl birincilik ödülü aldığı ise akıllarda soru işaretine yol açtı. Muğla Büyükşehir Belediyesinin "Ulaşımda Dönüşüm" projesi kapsamında 2015 yılından bu yana il genelinde faaliyet gösteren S-BB-TM plakalı dolmuşlardan aldığı ücretlerin yasaya aykırı olmasına rağmen birincilik ödülü aldığı ortaya çıktı.


Taner Acar'dan mitinge davet Taner Acar'dan mitinge davet
İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi
Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi
Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret