Muğla Marmariste 25 yıllık Fürth kardeşliği

Muğlada 25 yıl önce dönemin Marmaris Belediye Başkanı İsmet Karadinç’in imzaladığı Marmaris ve Almanya’nın Fürth kenti kardeşlik anlaşmasının 25. yılında kardeşliklerini pekiştirdiler.


Gündem 10.10.2021 10:00:00 0
Muğla Marmariste 25 yıllık Fürth kardeşliği

MUĞLA (AjansCANKA) - Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve Belediye meclis üyeleri; Marmaris’e ziyarete gelen Fürth Heyeti onuruna Orca Lotus Beach Hotel’de gala yemeği düzenledi.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, son iki yıldır dünya genelinde yaşanan pandemi nedeniyle ilişkilerde zorunlu bir uzaklık yaşandığını anımsatarak “Normalleşmeye geçtiğimiz şu günlerde yarıda bıraktığımız ortak çalışmalarımızı daha da hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Başta sosyal, kültürel, sportif, teknolojik ve çevre çalışmaları konusundaki çalışmaların hızlanmasına katkı sağlayacağız” dedi.

Fürth Belediye Başkanı Thomas Jung ise, yaptığı teşekkür konuşmasında 25 yıl süren bu harika kardeşlikten dolayı teşekkür ederken, "Şundan eminim ki daha bizden sonra birçok jenerasyon bu dostluğun tadına varacak. Bizim Marmaris'le olan dostluğumuz bir model olarak aynı zamanda Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk ilişkilerini de işaret eder” diye konuştu.

İlk kardeşlik anlaşmasının yapıldığı 25 yıl öncesinde Alman heyetin sözcülüğünü yapan Hilda hanımda AjansCANKA’ya yaptığı özel açıklamada, Türkiye’de bu yıl yaşanan orman yangınlarına çok üzülüp ağladıklarına dikkat çekerek, Marmaris’e olan sonsuz sevgisini bir kez daha dillendirdi. Yemekte, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Fürth Belediye Başkanı Thomas Jung’a 25 yıl önce imzalanan kardeşlik anlaşmasının bire bir aynısı bir örneğini sundu.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu