Muğla Fethiyede fok balığı görenleri heyecanlandırdı

Muğlanın Fethiye ilçesinde bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan fok balığı görenleri heyecanlandırdı. Çevre beratı sahibi gönüllü çevreci Ali İhsan Emre, nesli tükenmekte olan pek çok canlıyı barındıran Fethiyede bu canlıların korunması için da


Gündem 11.03.2021 13:00:00 0
Muğla Fethiyede fok balığı görenleri heyecanlandırdı

MUĞLA (İGFA) - Fethiyenin Şövalye Adası karşısındaki Letonya Tatil Köyü açıklarında karadan rahatlıkla gözlenen fok balığı, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Fethiye yarımadasında gezintiye çıkan Emre Tombul, bir anda Letonya Tatil Köyü karşısında fok balığını görünce cep telefonuna sarıldı. Çevrede piknik yapan vatandaşlar da bu manzara karşısında “fok balığı” diyerek heyecanlanırken nesli tükenmekte olan bu deniz canlısını ilgiyle izlediler. 
Fethiye Körfezi içinde keyifle yüzen fok balığı, bir süre sonra gözden kaybolurken geçtiğimiz yıl da balık tutan bir amatör balıkçının cep telefonu kamerasına yansımıştı. 
Çevre Bakanlığından çevre beratı sahibi gönüllü çevreci Ali İhsan Emre, Fethiye Körfezinde fok, yunus, balina, caratta caratte kaplumbağası ve kanallarda da su samurunun mevcut olduğunu ifade etti. Fok balıklarının Fethiye Körfezinde yıllardır bulunduğunu anlatan Ali İhsan Emre,"Delikli burundan Kızılada’ya kadar bölgelerdeki mağaralarda uluslar arası anlaşmalarla koruma altına alınan Akdeniz foku ve yavruları yaşamaktadır. Türkiyede nadir bu türler için sözleşmelere imza atmıştır. Foçadan itibaren Fethiyeye kadar 11 adet fok balığı tespiti yapılmıştı. Fethiye Körfezinde Kızılada ve çevresindeki mağaralarda yaşamaktadırlar. Milyonlarca yıldan bu yana yaşayan fokların hiç bir zararı bulunmamaktadır. Berlin Anlaşmasına göre foklar koruma altındadır. Koruma altında olan bu fokların ve caratte caratte kaplumbağalarının balıkçıların attığı ağları tahrip ederek ağın içindeki balığı yakalamaları dışında bir zararı yoktur" dedi. Emre, söz konusu koruma altında olan bu canlılar için de  balıkçıların ağ zararını karşılama adına devletin ödenek ayırmasını talep etti.


Nilüfer’e öğrenci yurdu kazandırılıyor Nilüfer’e öğrenci yurdu kazandırılıyor
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat... Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.