Mobil mutfak tırları AFADa teslim edildi

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından alınan 5 adet mobil mutfak tırının Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)na teslimi ile ilgili bir tören düzenlendi.


Gündem 29.09.2021 18:30:00 0
Mobil mutfak tırları AFADa teslim edildi

ANKARA (İGFA) -  Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Genel Başkanı Yunus Sezer, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, diğer illerden belediye başkanları ve arama kurtarma ekipleri katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşanan afetler sırasında ve bu afetlerin sonunda faaliyetlerin özetinin çıkarıldığını, ihtiyaçların ise değerlendirildiğini söyledi. Orman yangınlarında da çeşitli tespitler ve değerlendirmeler yapıldığını dile getiren Bakan Soylu, 2021'in Afet Eğitim Yılı ilan edildiğini hatırlatarak, yılbaşından bugüne kadar 29 milyon 650 bin kişiye eğitim verildiğini belirtti.

AFAD'a teslim edilen 5 adet mobil mutfak tırından biri Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne verildi. Törende konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, her birinin 5 bin kişiye yetişecek yemek kapasitesine sahip olduğunu söyledi. “Yaşanan Elazığ-Malatya depreminin ardından, ilimiz için de ihtiyaç tespiti çalışmalarımızı ilgili kurumlarla istişare etmiştik" diyen Başkan Gürkan, "Allah böyle afetleri bir daha yaşatmasın. Mobil mutfak tırı yaşanacak herhangi bir doğal afet durumunda 5 bin kişiye yetişecek yemek kapasitesine sahip. İlimize de böyle bir mobil mutfak tırı verilmesi vatandaşlarımız adına bizleri memnun etmiştir. Ben katkılarından dolayı Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, AFAD Genel Başkanı Yunus Sezer’e ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ediyorum” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha
Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında