Milli Teknoloji Yolculuğunda Sakarya durağı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, TEKNOFEST Fuarı’nda kendi alanlarında iki ayrı kategoride ikinci olan SAİTEM ve birinci olan SETT ekibini tebrik ederek çıktıkları yolculukta başarılar diledi.


Gündem 1.10.2021 07:00:00 0
Milli Teknoloji Yolculuğunda Sakarya durağı

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirilen programa katılarak TEKNOFEST Fuarı’nda ürettikleri elektrikli otomobillerle dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

İki ayrı kategoride ikinciliği elde eden Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM) öğrencilerini tebrik eden Başkan Yüce, aynı zamanda SAİTEM’in kardeş takımı olan ve yarışmanın birincisi Karadeniz Teknik Üniversitesi Enerji Teknolojileri Topluluğu (SETT) öğrencilerini de tebrik ederek başarılarının artarak devam etmesini temenni etti. Programa Başkan Yüce’nin yanı sıra Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan da katıldı. Teknofest sonrası İstanbul’dan başlayan Milli Teknoloji Yolculuğu’nun son durağı ise Trabzon olacak.Öğrencilerin ürettiği araçları yakından inceleyen Başkan Yüce, gençlerin gösterdiği başarıdan dolayı gurur duyduğunu ve böyle zihinler sayesinde geleceğe daha güvenle baktığını ifade etti. 

Gençlere bu imkanı sunan ve yaptığı teknoloji hamleleriyle dünyanın dikkatini çeken T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a teşekkürlerini ileten Başkan Yüce, “İstanbul’dan başlayan ve şehrimizden Trabzon’a kadar devam edecek olan Milli Teknoloji Yolculuğu etkinliği kapsamında şehrimize gelen tüm kardeşlerimiz şehirlerin şehri Sakarya’mıza hoş geldiniz. Bizim güzel bir sloganımız var: Sakarya bizim evimiz, dünyayı misafir ederiz. Burası da sizin evinizdir. Evinize hoş geldiniz" dedi.

Başkan Yüce, bilimin ışığında ilerleyen ve bu konuda üretme çabasında olan gençlerin her zaman destekçisi olacağını söyledi.


MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım" Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
Hayat Finans'tan finansal teknolojiler şirketi Hayat Finans'tan finansal teknolojiler şirketi
Başkan Büyükakın çocuklarla buluştu Başkan Büyükakın çocuklarla buluştu
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı