Milletvekili Bayram Özçelik’in Engelliler Günü mesajı


Yaşam 2.12.2019 20:05:00 0
Milletvekili Bayram Özçelik’in Engelliler Günü mesajı
Milletvekili Bayram Özçelik’in Engelliler Günü mesajı
AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, “Hükümetimiz de bugüne kadar engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamda daha aktif biçimde yer almasını sağlamak adına birçok girişimde bulunmuştur. Burdur’umuza yaklaşık 6 milyon TL’ye kazandırdığımız Engelsiz Yaşam, Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezimiz ile engelli vatandaşlarımızın sağlık ve yaşam standartları verilen hizmetlerle yükselecektir” dedi. 
AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle mesaj yayınladı. AK Parti Hükümetlerinin kadın, çocuk, yaşlı ve engelli vatandaşları kucaklayan bir politika ile vatandaşlarının hizmetkarı olmaya devam ettiğini aktaran Milletvekili Özçelik mesajında şöyle konuştu: “1992 yılında Birleşmiş Milletlerin kararı ile Uluslararası Engelliler Günü ilan edilen 3 Aralık tarihi tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının tam ve diğer insanlara eşit ölçüde sağlanması amacıyla farkındalığın arttırılmasını sağladığından büyük önem taşımaktadır.
Engellilerin toplumsal yaşamlarını kolaylaştıracak, umutlu olabilmelerini ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak koşul, ortam ve olanakların oluşturulması çağdaş toplumların öncelikli görevlerindendir. Engelli bireyleri üreten ve kendine yeten bir hale getirebilmek temel amacımız olmalıdır. Bugün birçok engelli kardeşimiz imkân sağlandığında, her çeşit alanda büyük başarılara imza atabileceklerini kanıtlamışlardır.  Hükümetimiz de bugüne kadar engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamda daha aktif biçimde yer almasını sağlamak adına birçok girişimde bulunmuştur.  Yapılan yasal düzenlemelerle engellilerin sosyal, ekonomik, kültürel hayata katılması ve ailelerinin desteklenmesi için her geçen gün yeni kolaylıklar sağlanmaktadır. Engellilerimizin sağlık hizmetleri, eğitim, istihdam ve bakım sorunlarına çözüm üretmek için yapılan çalışmalar bundan sonra da çoğalarak devam edecektir. Bu sorunların çözümü yolunda tüm vatandaşlarımızın engellilerimiz konusunda daha bilinçli ve duyarlı olması da oldukça önem taşımaktadır.  3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engellerin ortadan kaldırılması adına toplumsal farkındalığı güçlendirmesini temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.” 
Burdur merkez Askeriye Köyünde inşa edilen Engelsiz Yaşam, Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezini işaret eden Milletvekili Özçelik, “AK Parti Hükümetlerimiz döneminde Askeriye Köyümüze Engelsiz Yaşam, Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezini 5 milyon 849 bin 803 TL’ye kazandırmış bulunuyoruz. Kapalı alanı 2 bin 743 metrekare olan merkezimiz, tüm alanları ile 4 bin 17 metrekare alan ile engelli vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Merkezimizle ilimizdeki engelli vatandaşlarımızın tedavi ve bakımları eksiksiz ve modern bir şekilde gerçekleşecek. Böylece engelli vatandaşlarımızın sağlık ve yaşam standartları verilen hizmetlerle olumlu ve sevindirici tedavi sonuçlar verecektir” ifadelerini kullandı.

Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Eczacıbaşı Dynavit, 'Yılın Kadın Spor Takımı' seçildi Eczacıbaşı Dynavit, 'Yılın Kadın Spor Takımı' seçildi
Lonca 9. dönemi 8 girişimciyle tamamladı Lonca 9. dönemi 8 girişimciyle tamamladı
BUTGEM’de istihdam odaklı protokol imzalandı BUTGEM’de istihdam odaklı protokol imzalandı
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı