Mesleki eğitimde altyapıyı güçlendirecek BAKA desteği


Gündem 14.12.2019 00:20:00 0
Mesleki eğitimde altyapıyı güçlendirecek BAKA desteği

Mesleki eğitimde genç istihdamı artıracak proje

 

Mesleki eğitimde altyapıyı güçlendirecek BAKA desteği

 

Burdur İl Müdürlüğü’nün ‘Mesleki Eğitimde Genç İstihdamı Arttırma Projesi’ Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) 2019 Mali Destek Programları’ndan destek almaya hak kazandı. Genç istihdamı artırmayı hedefiyle Burdur ve ilçelerindeki 3 meslek lisesi ile 1 mesleki eğitim merkezinde eğitim altyapısını güçlendirecek proje; BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ve Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’ın imzaladığı sözleşmeyle uygulanmaya başladı.

BAKA’nın 2019 Mesleki Eğitimi Geliştirme Mali Destek Programı’ndan destek alacak Burdur İl Müdürlüğü’nün ‘Mesleki Eğitimde Genç İstihdamı Arttırma Projesi’ kapsamında; İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Erken Tanı ve Önlenebilir Hastalıklar Uygulama Laboratuvarı, 8 alanda eğitim veren Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘Metal Teknolojileri Alanı’na CNC Simülatörü Atölyesi, 31 meslek alanı ve 152 meslek dalında çıraklık eğitimi verilmekte olan Burdur Mesleki Eğitim Merkezi’ne Kaynak Simülatörü ve Kaynak Atölyesi ile Kemer İlçesi’nde de Hayvan Sağlığı, Laboratuvar Hizmetleri ve Gıda Teknolojileri alanlarında eğitim veren Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Uygulama Laboratuvarı kurulacak. Proje ile mesleki eğitim kalitesinin arttırılıp bölgede hayvancılık, imalat sanayi ve sağlık sektörünün kalifiye iş gücü ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.


Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar