Merkez Bankası, Konut Fiyat Endeksini açıkladı


Gündem 18.10.2021 16:30:00 0
Merkez Bankası, Konut Fiyat Endeksini açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 3,9 oranında arttı. Ağustos endeksi yüzde 33,4 oldu.

ANKARA (İGFA) - Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Ağustos ayı konut fiyat endeksini açıkladı. Endeks, aylık yüzde 3,9 yıllık yüzde 33,4 olurken, Türkiye genelinde konutların metrekare fiyatı 5 bin liraya yaklaştı.

TCMB verilerine göre KFE, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 33,4, reel olarak ise yüzde 11,9 oranında arttı. Rapora göre İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2021 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre sırasıyla 4,3, 3,3 ve 3,8 oranlarında artış gözlendi.


Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı! Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Başkan Dönmez, Başkan Ferdi Zeyrek’i ziyaret etti Başkan Dönmez, Başkan Ferdi Zeyrek’i ziyaret etti
Osmangazi Belediyesi’nin acı günü Osmangazi Belediyesi’nin acı günü
Muğla Büyükşehir Belediyesi bayram tatilinde de teknelerden atık topladı Muğla Büyükşehir Belediyesi bayram tatilinde de teknelerden atık topladı
Osmangazi’den miniklere 23 Nisan sürprizi   Osmangazi’den miniklere 23 Nisan sürprizi