Memduh Büyükkılıçtan “3 bin küçükbaş müjdesi


Gündem 25.10.2021 11:00:00 0
Memduh Büyükkılıçtan “3 bin küçükbaş müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, geçtiğimiz haziran ayında ‘Koyunlar Artıyor, Meralar Şenleniyor Projesi’ ile 11 ilçede yaşayan 55 aileye bin 100 adet damızlık küçükbaş hayvan teslim ettiklerini ifade ederek, gelecek sene bu sayıyı 3 bine çıkaracakları, ayrıca 1000 ton da yem bitkisi tohumu dağıtacakları müjdesini verdi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘Koyunlar Artıyor, Meralar Şenleniyor Projesi’ kapsamında geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen tören ile Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde mera varlığı doluluk oranına göre 1100 adet damızlık koyun ve koç dağıtmış, aynı törende 2 bin adet daha küçükbaş hayvan sözü verip, hayvancılığa desteğini katlayarak sürdüreceklerini ifade etmişti. 

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, 2 BİN SÖZÜNÜ 3 BİNE ÇIKARDI

Başkan Büyükkılıç, bu sayıyı gelecek sene 3 bine çıkaracaklarını belirterek, “3 bin küçükbaş hayvan dağıtmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda amacımız kırsaldaki koyun üreticilerine gerekli fırsatı ve desteği verip, küçükbaş hayvanlarla ilgili çalışmalarla Kayseri’de bir projeyi hayata geçirmektir” dedi.

Kırsal alan nüfusunun yaşam standartlarının yükseltilmesine hizmet edecek koyunculuk faaliyetinin yeniden canlandırılması amacıyla bir hayvancılık modelinin oluşturulmasını ve bu modelin geliştirilmesini amaçladıklarını vurgulayan Büyükkılıç, “Kayseri sadece ticaret ve endüstri merkezinin yanında, pandemi döneminde gördük ki tarım ve hayvancılık ile gıda konusu bizim olmazsa olmazımızdır. Bu konuda her türlü desteği ve çalışmayı yapmaya, dayanışma içerisinde birliğimizin bereket olacağını söylüyorum. Küçükbaş Hayvancılık Projemiz sayesinde koyunlar artacak, meralar şenlenecek. Şehrimize, besicilerimize bu projemiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

1000 TON TOHUM DAĞITIMI YAPILACAK

Başkan Büyükkılıç ayrıca çiftçilerin kaba yem üretimini artırmak için 33 bin 680 dekar da 450 ton yem bitkisi tohumu desteklemesi yaptıklarını, gelecek sene 1000 ton tohum dağıtımı yapacakları müjdesini de verdi.


İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret
İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi
Karacabey Boğazı’nda deniz suyu kalitesi bu tesis ile artacak Karacabey Boğazı’nda deniz suyu kalitesi bu tesis ile artacak
Kayseri'de çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler Kayseri'de çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler
ABD'li heyet Türkiye'de ABD'li heyet Türkiye'de