MARSU, mahallelerdeki şebeke sorunlarını gideriyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü, Artuklu ilçesi Nur Mahallesi’nin üst kesimlerinde oturan vatandaşların su sıkıntısını gidermek için 700 metre içme suyu şebekesi hattı çekti.


Gündem 2.03.2021 15:00:00 0
MARSU, mahallelerdeki şebeke sorunlarını gideriyor

MARDİN (İGFA) - Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda, kent genelinde çalışmalarına yeni bir boyut kazandıran MARSU, yıllardır çözülemeyen ve kangren haline gelmiş sorunları bir bir gideriyor. Kentteki içme suyu şebekesi sorununu ortadan kaldırmak için yeni projeler geliştiren MARSU, bunun yanında şehrin farklı noktalarında kuyular açarak vatandaşın sıkıntı yaşamamasını sağlarken Nur Mahallesi, Yalım Mahallesi ile TOKİ’de açıktan akan atık suları da yer altına aldı.  

Gelen talepleri dikkat alan MARSU, Nur Mahallesi’nin üst kesimlerinde bulunan yerleşim alanlarının içmesuyu sıkıntısını gidermek için altyapı çalışması başlattı. Ekiplerin özverili çalışması sonucu kısa sürede kazılan alana yaklaşık 700 metrelik ek içme suyu boru hattı döşendi. Çalışmaların ardından vatandaşlar içme suyuna kavuştu.  Ayrıca çalışmalarda Yeşilli Emniyet Amirliği ve Tekkuyu Mahallesinde açıktan akan atık sular yer altına alındı.


Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor MASKİ, Değnekler Mahallesini sağlıklı altyapıya kavuşturuyor
Başdeğirmen çifti özel çocuklarla bir araya geldi Başdeğirmen çifti özel çocuklarla bir araya geldi
YENİ OTOGAR 15 NİSAN’DA HİZMETE GİRİYOR Yeni otogar 15 Nisan’da hizmete giriyor