Mardindeki otopark sorununa yer altı katlı park projesi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki otopark sorununu ortadan kaldırmak için merkez Artuklu ilçesine 2 katlı 500 araçlık yeraltı otoparkı yapıyor.


Gündem 26.03.2021 09:00:00 0
Mardindeki otopark sorununa yer altı katlı park projesi

MARDİN (İGFA) - Son yıllarda hem Mardinden, hem de komşu illerden göç almasının yanında şehrin turizm yapısının da yüksek olmasından dolayı otopark sorunu ön plana çıkmaya başladı.  Bu sorunu dikkate alan Mardin Büyükşehir Belediyesi, merkez Artuklu ilçesine iki katlı 500 araçlık yeraltı otoparkı yapımı için kolları sıvadı.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda, çalışmalara hız veren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Valilik arkasında bulunan ve atıl durumdaki 7 bin 500 metrekare alana katlı yeraltı otoparkı yapımını projelendirdi. Otopark üzerinde vatandaşların dinlenebileceği, rahat nefes alabileceği ve çocukların da oynayabileceği oyun ve yeşil alanların bulunacağı kaydedilen projenin Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynakları ile yapılacağı ve çalışmalarına kısa zamanda başlanacağı öğrenildi.

Hatırlanacağı gibi, tarihi Mardin’de otopark sorunu ortadan kaldırmak için başlatılan Birinci Cadde’nin Yayalaştırma Projesi kapsamında Cumhuriyet Meydanı Kapalı Otopark Projesi’ni tamamlanarak hizmete açılmıştı. Tarihi Mardin’in girişinde yapılan Diyarbakır Kapı Otopark Projesi ise hızla devam ediyor.     


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı