Mardinde engellilere yönelik uzay terapisi açıldı

Mardin’in Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesinde engelli çocuklara yönelik ilk kez kurulan “Uzay Terapi Kafesi” sağlık hizmeti vermeye başladı.


Gündem 10.03.2021 16:00:00 0
Mardinde engellilere yönelik uzay terapisi açıldı

MARDİN (İGFA) - Mardin’de Kızıltepe Devlet Hastanesinde “uzay terapi sistemi” faaliyete geçti. Fizyoterapistler eşliğinde hastalara uygulanacak olan Rehabilitasyon Merkezi, engelli çocuklara yaşam kalitelerini artırma şansı verecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Devlet Hastanesi yetkilileri, uzay terapinin, fiziksel engelli çocukların ve yetişkinlerin rehabilitasyon süreçlerinde fizyoterapistler tarafından oldukça başarılı olarak kullanılan bir sistem olduğunu ifade etti.

Uzay terapi sistemi, özellikle nörolojik ve ortopedik problemleri başta olmak üzere, pediatrik hastalar serebro-vasküler olay (SVO), Post-travmatik durumlar, merkezi sinir sistemi hastalıkları, serebral palsi (CP), spina bifida, gelişimsel gerilik, down sendromu, spor yaralanmaları, romatoid artrit, ortopedik hastalıklar, vestibular hastalıklar, duyusal rahatsızlıklar, kas tranplantasyonu gibi hastalıkları olan fiziksel engelli çocukların ve yetişkinlerin rehabilitasyonda kullanılıyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Nevşehir Çevre Yolu Projesi’nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak Nevşehir Çevre Yolu Projesi’nin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak
Melikgazi’de Sağlık Turizmi Projesi ile iyileşirlen keşfedin, keyif alın, dinlenin Melikgazi’de Sağlık Turizmi Projesi ile iyileşirlen keşfedin, keyif alın, dinlenin
Bursalı popçudan renkli klip Bursalı popçudan renkli klip
Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı Özmen, köy okulunda iyilik yolcularını anlattı