Mardinde atıl malzemeler ekonomiye kazandırılıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi (MARMEK), hayata geçirdiği “Geri Dönüşüm Tasarruf Projesi” kapsamında geri dönüşüm eğitimleri vererek atıl durumdaki malzemelerin ekonomiye kazandırılmasını sağlıyor.


Gündem 11.03.2021 16:30:00 0
Mardinde atıl malzemeler ekonomiye kazandırılıyor

MARDİN (İGFA) - Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Meslek Eğitim Merkezi, tüketimi azaltmak ve ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Geri Dönüşüm Tasarruf Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında, evde kullanılmayan ürün ve malzemelerin yeni tasarımlara dönüştürülüp kullanılmasını sağlayarak tasarruf oluşturulması üzerine kadınlara eğitimler verilecek.

15 kadın kursiyerin katılımı ile başlayan proje çalışmalarının ilk etabı evde kullanılmayan giysilerin yeni tasarımlara dönüştürülmesi oldu. Eğitimler kapsamında, kullanılmayan kot pantolondan; çanta, kullanılmayan şaldan: etek, bluz ve yelek, büyük beden gömlekten gibi çocuk giysilerinin nasıl yapıldığı öğretildi.  

Kadınlardan gelen talep doğrultusunda ev tekstili, mefruşat, dekoratif ve hediyelik eşyalar, takı tasarım, mutfak ve züccaciye ürünlerinin geri dönüşümü için eğitimler verilecek. Geri döşümün eğitimi almak isteyen kadınlar MARMEK’e başvuruda bulunabilir. 


Başkan Büyükkılıç: “Kayseri, bir açık hava müzesi” Başkan Büyükkılıç: “Kayseri, bir açık hava müzesi”
Çiğli Meclisi'nde örnek davranış... Huzur hakları SMA hastasına bağışlandı Çiğli Meclisi'nde örnek davranış... Huzur hakları SMA hastasına bağışlandı
Konya'da yeni dönemin ilk toplantısı Konya'da yeni dönemin ilk toplantısı
İzmir Güzelbahçe’de sahil projesine ilk kepçe İzmir Güzelbahçe’de sahil projesine ilk kepçe
Düzce'de kaza 2 yaralı  Düzce'de kaza 2 yaralı