Mardinde AK Partili 5 belediyeden toplu icraat raporu

Mardin’de AK Partili 5 belediye başkanı düzenlenen basın toplantısında iki yıllık icraatlarını anlattı.


Gündem 2.04.2021 18:30:00 0
Mardinde AK Partili 5 belediyeden toplu icraat raporu

MARDİN (İGFA)- AK Parti Mardin İl Başkanlığı tarafından organize edilen basın toplantısına Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ve Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, partileri tarafından yönetilen 5 belediyenin 2 yıllık yaptığı icraatları ve merkez, hükümetin Mardin’e yaptığı yatırımları değerlendirdi.

Artuklu Belediyesi Başkanı Abdulkadir Tutaşı, Venedik ve Kudüsten sonra dünyanın üçüncü sit alanı içinde olan Mardinin tarihi varlıklarını korumak için önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve tarihi kentin dokusunu korumak için de yeni projeler hazırladıklarını ifade etti.

2 YILLIK DÖNEMDE YAPILAN HİZMETLER

2 yıllık hizmet döneminde Artuklu ilçesine birçok proje kazandırdıklarını anlatan Başkan Tutaşı, "Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto iş birliği ile ilçemizin bazı mahallelerine 10 halı saha kazandırdık. Bakanlıktan 5 halı saha yapma sözü aldık. Gençlerimiz için yarı olimpik yüzme havuzu yaptık. 500 bin metrekare çift kat sathi kaplama çalışması, 35 bin 400 metrekare bütümlü sıcak kaplama ve aşınma tabakalı yol yapımı, 154 bin metrekare kilitli parke taşı, 8 bin 600 metrekare yaya yolu yapımı, 80 bin ton mıcır ile grayderli silindirli regraj yol yapımı, 600 metre bisiklet yol yapımı, 15 bin metrekare imar yolu açılması, Kabala mahallesi 1 adet mahalle konağı, Gökçe Mahallesine 5 adet sosyal yaşam evi yapımı, 5 adet çocuk parkı, 6 adet farklı alanlarda mini çocuk parkları, ve spor aletleri yapımı , 8 milyon 800 bin TL değerinde 13 iş aracı satın alındı. YİKOP desteği ile 3 adet sosyal tesis yanı sıra Artuklu da 10 bin ağaç diktik. Hedefimiz ise 50 bin ağaç dikmek"dedi.  

Abdulkadir Tutaşının ardından Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ve Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy da icraatlarını anlattı.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı