Gündem

Gündem Haberleri

Mardin Valisinin önceliği GAP

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Mardin Kent Konseyi yönetimini ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.


Gündem 3.03.2021 17:00:00 0
Mardin Valisinin önceliği GAP

MARDİN (İGFA) - Vali Mahmut Demirtaş, Mardin Kent Konseyine gerçekleştirdiği ziyaretinde Genel Sekreter Mehmet Hatip Özer, Yönetim Kurulu üyeleri Mardin Süryani Metropoliti Saliba Özmen, Semih Hocaoğlu, Abdullah Kapan, Cemal Artık ve Selahattin Bilier tarafından karşılandı. Kent Konseyi yönetimiyle bir araya gelen Vali Demirtaş,  konseyin gerçekleştirdiği faaliyetler ve çalışmalarla ilgili bilgiler alarak sorun ve talepleri dinledi.

Yönetim kurulu üyeleriyle bir süre sohbet eden Vali Demirtaş, kent genelinde yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Şehirdeki sorunların çözümü hususunda ortak aklın önemine dikkat çeken Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi olarak ciddi tasarruf sağladıklarını ifade ederek öz kaynaklar ile vatandaş odaklı hizmetler yürüttüklerini söyledi.

HEDEF ASFALTSIZ YOL

Mardin’in alt yapısından üst yapısına kadar bütün sorunları el atmaya çalıştıklarını belirten Vali Demirtaş, “Mardin’imizin en büyük problemlerinin başında isale hattından kaynaklanan içme suyu problemi geliyor. İsale hattında meydana gelen teknik sorunlardan dolayı istenilen seviyede içme suyunu ilçelerimize sağlayamıyoruz. Artuklu ilçemizde çok katlı otopark yapacağız. Her ilçemize 4-6 yaş arasındaki çocuklarımız için kreşler açmayı planlıyoruz. Kapalı semt pazarlarını her ilçemize kazandıracağız. Artuklu ve Kızıltepe ilçelerimiz için meyve sebze halleri, Nusaybin ve Derik ilçelerimize ihtiyaca cevap verecek geçici hayvan barınma merkezleri, çocuklarımıza trafik bilincini aşılamak için trafik eğitim parkı, kırsal mahallelerimize oyun parkları, Midyat, Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerimize yakışır otogarlar, millet bahçeleri yapacağız. Orta refüjlerde otomatik sulama sistemine geçeceğiz. Yenilenebilir enerji kaynaklarını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda GES projesini hayata geçirmek için projelendirme çalışmalarımız sürüyor. Asfalt sezonu ile birlikte sorumluluk alanımızdaki tüm yollarda yoğun çalışma içerisine gireceğiz. En az 500 kilometre asfaltlama çalışmasını gerçekleştireceğiz. Asfaltsız tek bir yolun kalmaması en büyük hedefimiz.” dedi.

Kent turizmine katkı sağlayacak çalışmalara da ağırlık verildiğini belirten Vali Demirtaş, “İçerisinde bulunduğumuz pandemi şartları el verirse hem şehrimizin tanıtımına hem de turizm yatırım olarak gastronomi festivalini gerçekleştirmeyi umut ediyoruz. Turistlerin şehrimizin güzelliğini izlemelerini sağlamak amacıyla seyir terası projesi konusunda çalışmalarımız sürüyor. Tüm bunları yaparken tarihi dokuyu gölgeleyen betonarme yapı ve eklentilerinde yıkımını gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

GAP VURGUSU

Mezopotamya Ovasını suyla buluşturmak için Güneydoğu Anadolu Projesinde (GAP) çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü dile getiren Demirtaş,“GAP suyunun ova ile buluşmasıyla hem verim artacak hem de ciddi bir istihdam oluşacak. GAP bizim öncellikli çalışmamızdır. Depolama çalışmasının yılsonuna kadar tamamlanmasına yönelik yoğun bir çalışma yürütülüyor. Şehrimizde işsizlik sorununu ortadan kaldırmak amacıyla Organize Sanayi Bölgeleri yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Mardin 2.Organize Sanayi Bölgesinde yakında bir zamanda yatırımcılara işletmelerini kurmaları için yer dağıtımlarını yapacağız. Yeni Organize Sanayi Bölgelerini şehrimize kazandırarak en büyük problem olan istihdam sorununu ortadan kaldıracağız ” dedi.

Kent Konseyi üyelerinin Vali Demirtaş’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdiği ziyaret karşılıklı görüş alışverişinin ardından son buldu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu