Gündem

Gündem Haberleri

Mardin gastronomisi UNESCO yolunda

Mardinde UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Çevrimiçi İstişare Toplantısı gerçekleştirildi


Gündem 26.02.2021 12:00:00 0
Mardin gastronomisi UNESCO yolunda

MARDİN (İGFA) - Mardin Büyükşehir Belediyesi ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu “UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Çevrimiçi İstişare Toplantısı” Gastronomi temasıyla gerçekleştirildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğündeki UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Çevrimiçi İstişare Toplantısı’na UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Genel Sekreter Yardımcısı Vekili İhsan Tolga Korucu, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şahin, Olgunlaşma Enstitü Müdürü Metin Değer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Genç, Artuklu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölüm Başkanı Dr. Sema Gürbüz, Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Gülseren Özaltaş Serçek, Halk Eğitim Müdürü Ufuk Çete, Mardin Turizm ve Otelcilik Dernek Başkanı Özgür Güngör, Dicle Kalkınma Ajansı Emine Tuğba Alpaslan katıldı. 

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Genel Sekreter Yardımcısı Vekili İhsan Tolga Korucu’nun UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dair gerçekleştirdiği sunumuyla başlayan toplantıya UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz’un konuşmasıyla devam edildi.  

Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şahin, Mardin’in geçmişten gelen kadim mutfak kültürünün hak ettiği yerde olmadığını belirtirken, "Kentimiz gastronomide ulusal ve uluslararası arenada ileriye taşımak amacıyla gastronomi temasıyla UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına başvuru için yereldeki tüm paydaşların birlikteliği ve Vali Mahmut Demirtaş’ın desteğiyle süreci başlatacağız. Bu süreç, şehrimiz ve özellikle mutfağımızın ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere gelmesi için büyük bir adım” dedi.

Katılımcıların, UNESCO yaratıcı şehirler ağına başvuru süreci, izlenecek yol, Mardinin mutfak kültürü, yerelde gastronomiye ilişkin yapılan çalışmalar, genel değerlendirmeler ve planlanan projelerin istişaresiyle toplantı son buldu.

 


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı