Manisada MASKİ uyardı: "Özel mülkiyet vatandaşın sorumluluğunda"

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), geçtiğimiz günlerde yaşanan sağanak yağışlı havada meydana gelen münferit su baskınları ile ilgili açıklama yaptı. Yetkililer, yaşanan su baskınlarının hanelerin yol ile arasındaki kot farkından kaynaklandığını b


Gündem 13.03.2021 13:01:00 0
Manisada MASKİ uyardı:

MANİSA (İGFA) - MASKİ Genel Müdürlüğü, özel mülkiyet sınırları içerisinde kalan parsel bağlantıları ve buna bağlı olarak bodrum ve zemin katlarda alınması gereken zorunlu önlemlerin hane sahiplerinin sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan sağanak yağışlarda münferit noktalarda hanelerin yol kotunun altında kalması nedeniyle su baskını yaşandığını ifade ederek, mevzuat kapsamında bodrum katı ya da hat seviyesinin altında kalan hanelerde alınacak zorunlu olan önlemlerin vatandaşlar tarafından alınması gerektiğinin bir kez daha altı çizildi. Önlem alınmayan noktalarda da yağışlı günlerde kanal taşma sorunu yaşandığı belirtilirken, bodrum katı olan binalar için sıhhi tesisatlarında ve kanalizasyon bağlantılarında çek-valf, pompa ve benzeri gibi önlemlerin alınması gerektiği kaydedildi.

Öte yandan yetkililer, çatı ve balkondan gelen yağmur sularının atıksu parsel bacasına bağlanmasının yoğun yağışlarda hattın taşıma kapasitesinin aşılmasına ve bodrum kat gibi düşük zeminlerde su taşkınları yaşanmasına neden olduğunun altını çizdi. MASKİ yetkilileri, içinde bulunulan kış mevsiminde benzer problemlerin yaşanmaması için vatandaşların mülkiyet sınırları içerisinde yer alan bağlantılar için gerekli önlemleri almasını istedi.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı