Manisada Gördes-Salihli yoluna 50 yıllık neşter

Manisada 1968 yılında açılan ve o tarihten bugüne sathi kaplama, yama, bakım çalışmaları yapılan Gördes-Salihli güzergâhı konfor ve güvene yaklaşık 50 yıl sonra kavuşuyor. İki ilçe arasında bağlantıyı sağlayan yolda 42 kilometrelik beton yol çalışması baş


Gündem 16.03.2021 10:00:00 0
Manisada Gördes-Salihli yoluna 50 yıllık neşter

MANİSA (İGFA) - Gördes ile Salihli arasında bağlantıyı sağlayan 52 kilometrelik yolun, 10 kilometresinde Manisa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda sıcak asfalt çalışması gerçekleştirmişti. Şimdi ise, mevcut güzergâhın kalan kısmında da beton yol uygulamasına başladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu; Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, Fen İşleri Daire Başkanı Uğur Topkaya, Gördes Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Mustafa Gün, MHP İlçe Başkanı Abdurrazik Yonat ve yaklaşık 25 mahalle muhtarı ile birlikte çalışmayı yerinde inceledi.

Yapılacak olan çalışmanın önemine değinen Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, iki ilçe arasındaki sosyo-ekonomik hayatı olumlu etkileyeceği gibi seyahat eden vatandaşların yolculuklarını daha konforlu ve güvenli yolda gerçekleştireceğini söyledi.

Kısa süre içerisinde beton yol çalışmasını tamamlayarak, vatandaşların hizmetine sunmayı planladıklarını belirten Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay ise, “Araç ekipman parkurumuzu yeterli miktarda genişlettik.  Bunu yanı sıra il genelinde yeni sezon öncesi sathi kaplama çalışmalarımıza hazırlandık. Alternatif yerli üretimler anlamında beton yol yapımlarına da başladık" dedi.

Öte yandan başlatılan çalışma nedeniyle mutluluğunu dile getiren Gördes Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Mustafa Gün ise, “1968 yılında açılan bu yolun, 1987 yılında ilk defa sathi kaplaması olmuş. O tarihten bugüne kadar yama, bakım ve onarımdan başka bir hizmet görmemiş. İlk defa Cengiz başkanım yapılmayanı yapıyor. 27 bin 700 vatandaşın kullandığı Ankara asfaltına bağlanan ve ticaretimizi arttıracak yolumuzu beton yola kavuşturuyor. 2016 yılında 10 kilometresini sıcak asfalt yapmıştı. Şimdi tamamını yapıyor. Büyük başkanım Cengiz başkana ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”  diye konuştu.

Konuşmalar ve incelemeler sonrasında okunan dualar ve kesilen kurban ile çalışmalara başlandı.




Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız" Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız"
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35 Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu