Gündem

Gündem Haberleri

Malatyaya okul müjdesi

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, şehirde eğitimin fiziki altyapısının güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında 30 yeni okul kazandırılacağını açıkladı.


Gündem 1.03.2021 18:00:00 0
Malatyaya okul müjdesi

MALATYA (İGFA) - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiyenin en büyük yatırımının beşeri sermayeye yapılan yatırım olduğunu ve yetişmiş insan gücünün okullar tarafından sağlanabildiğini söyledi. Çalık, eğitimde günün şartlarına uygun ve teknolojiyle donatılmış mekanların önemli olduğunu belirterek, fiziki altyapı anlamında Malatya’nın eğitimde bölgede en iyi illerden birisi olduğunu ve 30 yeni okul kazandırılacağını kaydetti. 

Malatya genelinde 11 okul inşaatının çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Çalık, 5 okulun yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini ve 14 okul içinde en kısa sürede yapımına başlanılacağını aktardı.

Türkiye genelinde 18 yılda 336 bin, Malatyada ise 5 bin 35 yeni derslik yaptıklarını kaydeden Öznur Çalık, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl için ilk etapta ilimize 68 milyon 500 bin lira temel eğitim ödeneği tahsis edildi” dedi.

 


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı