Gündem

Gündem Haberleri

Malatyada hayat çiçek açtı

Malatya’da (MAGTAD) Malatya Gastronomi, Turizm ve Tanıtım Derneği öncülüğünde ‘Hayat Çiçek Açıyor’ sloganıyla başlatılan ‘Kayısı Çiçeği Festivali’ kapsamında Malatya’ya gelen misafirler Büyükşehir Belediyesi müzelerini gezdi.


Gündem 28.03.2021 18:00:00 0
Malatyada hayat çiçek açtı
MALATYA (İGFA)- Festival kapsamında Malatya’ya gelen gastronomi ve turizmin ulusal alanda önemli isimleri Malatya’nın tarihini, doğal güzelliklerini ve gastronomi anlamında lezzetlerini görmeyi sürdürüyor. Program dâhilinde Malatya’da bulunan misafirler, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan müzelerle birlikte, yine Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde faaliyet gösteren MALDİANA Kadın Kooperatifini ziyaret ettiler. 1890 yılından günümüze birçok radyo ve gramofonun bulunduğu, Türkiye’nin en büyük Radyo ve Gramofon Müzesini gezen ve mesleği itibariyle Radyo ve Televizyon okuduğunu ancak müzede bulunan radyoları üniversite hayatı boyunca da görmediğini dile getiren gazeteci Murat Güloğlu, “Dünya’nın birçok yerinde de olduğunu sanmıyorum. Çok yer gezdik ama böylesini görmedim. Son derece başarılı. Müzeye geldiğinizde tarihte bir yolculuk yapıyorsunuz. Malatya’nın eşsiz bir yer olduğunu söylemek istiyorum” diye konuştu. İki gün boyunca şehirde maraton gibi zaman geçirdiklerini ve Malatya’ya gelince çok etkilendiklerini söyleyen Global Gastro Ekonomi Zirvesi Komite Başkanı Ebru Köktürk Koralı, "Malatya’da üç tane kadın kooperatifini de gezme fırsatımız oldu. Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerinin girişimleriyle hanımefendilerin fahri başkanlığında kurulan kooperatifleri gezdik. Daha sonrasında yine Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yine hanımefendinin fahri başkanlığını yaptığı MALDİANA Kadın Kooperatifini gezdik. Benim için en kıymetlisi bu. Kadınlarımızın ekonomiye katılması demek ekonomimizin ikiye katlaması demek ve gastronomi sektörünün de gelişmesi demek. MALDİANA Kadın Kooperatifinde ve diğerlerinde harika yemekler, harika lezzetler tattık ve ürünlerde gördük. Kooperatifte bulunan ürünleri tüketiciye nasıl ulaştıracaklar kendilerine gönüllü olarak yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı. Malatya’nın gastronomisine, turizmine ve tanıtımına katkı sağlayarak Malatya’yı zirveye taşımak için çalıştıklarını belirten MAGTAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Valiliği Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halil İbrahim Kılıç ise, bundan sonra bu şehrin tüm katmanlarının turizme biraz daha önem vermeleri gerektiğini kaydetti. Kılıç, sadece gastronomi değil, turizm ve tanıtım organizasyonları içerisinde resmi kurumlarla birlikte STK’lar derneğimizin çatısı altında hep birlikte hareket ettiklerini söyledi.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı