Malatya, Örencik Mahallesini suya kavuşturdu

Malatyanın kırsal kesiminde su çalışmalarına başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), zor koşullardaki çalışmaları sonucunda Doğanşehir İlçesi’ne bağlı Örencik Mahallesine içme suyunu ulaştırdı.


Gündem 4.10.2021 16:30:00 0
Malatya, Örencik Mahallesini suya kavuşturdu

MALATYA(İGFA)- Malatya'nın  genelinde su sıkıntısını ortadan kaldırmayı hedefleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, susuz yerleşim yeri kalmaması için çalışmaları devam ettiriyor. 

MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Örencik Mahallesini içme suyuna kavuştu. İçme suyuna sahip olan Örencik Mahalle Muhtarı Mustafa Sema, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ederek, “Zorlu coğrafyamıza rağmen MASKİ Genel Müdürlüğü hizmeti ayağımıza getirdi. Doğanşehir Örencik Mahallesi Koruk yaylasındayız. Rakım yaklaşık 1.85 metre ve su buradan Yekli, Tespihli, Hopun ve Pancarlı mezralarımıza kadar ulaşıyor. Yıllar önce Özel İdare zamanında insan gücüyle yapılmıştı. Bu bölgede heyelan olması nedeniyle su yeteri kadar gitmiyordu. Eskiden arızaların yapılabilmesi için katırlarla malzeme taşınıyordu. Malzemelerin buraya gelmesi ve arızanın çözülmesi bir günümüzü alıyordu. Bugün 6 kilometrelik bir yol açıldı. Buraya ulaşım kolaylaştı. Buradan beslenen mezralarımıza içme suyu hattı inşa edildi. İçme suyunun yanı sıra 3 bin 700 metrelik sulama suyu kanalı inşa edildi. Yapılan yol, buradaki yaylacılarımız içinde çok iyi oldu. Bizlere bu hizmeti sunan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a, MASKİ Genel Müdürü Memet Mert’e, Genel Müdür Yardımcılarına ve MASKİ ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

"AMACIMIZ 2 YIL İÇİNDE SUSUZ YER KALMAMASI"

Sarp bölgedeki yerleşim yerinde çalışmalarını tamamlayan MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Kaya ise, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın bizlerden istediği 2 yıl içinde susuz yer kalmamasıydı. Bizlerde bu doğrultuda projelerimizi hazırlayıp, Malatya’nın en ücra köşelerinde yatırımlar yapıyoruz. Örencik Mahallemiz coğrafyası zor ve sarp bir bölgede. Yaklaşık 30 yıl önce Özel İdare ve köylü iş birliğinin kendi imkânlarıyla yapmış olduğu bir hat vardı. MASKİ olarak yeni isale hattı inşa ederek boruların daha sağlıklı ve dayanıklılarıyla yenilenmesini sağladık. Burada ulaşım sıkıntısı yaşanıyordu. Bu sıkıntıya da çözüm bulmak adına 6 kilometrelik bir yol açıldı. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak bu yol boyunca yeni isale hattı ve yaklaşık 3 bin 700 metrelik sulama suyu hattı inşa ettik. 2 noktada drenaj hattı yapıldı. Drenajla sular toplandı. 1.85 metrelik rakımdan bu bölgeden vatandaşlarımızın musluklarına su ulaştırıyoruz. Bu çalışmalarımızı Büyükşehir Belediyemiz, Doğanşehir Belediyemiz ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak iş birliği haline gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı