Malatya Levent Vadisinde adrenalin heyecanı başlıyor

Akçadağ Belediyesi Levent Vadisini Macera Parkı haline getiriyor. Seyir Terası yanına 60 metre uzunluğunda cam köprü inşa edilirken dev salıncaklar ve ziplan yapıldı.


Gündem 25.02.2021 18:00:00 0
Malatya Levent Vadisinde adrenalin heyecanı başlıyor

MALATYA (İGFA) - Malatyanın Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Levent Vadisi Seyir Terasında Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri A.Vahap Yoğunlu ile birlikte protokol imzaladı. Levent Vadisine kuruluşundan bu yana destek veren Fırat Kalkınma Ajansına teşekkür eden Belediye Başkanı Ali Kazgan "Levent Seyir Terasının ,lçemize ve Malatyamıza kazandıran eski Malatya Valimiz Ulvi Sarana buradan teşekkür ediyoruz. Levent Seyir terasını bir macera parkına dönüştürmek amacıyla çalışıyoruz. Kaynak yaratarak ihalelerle burada yatırıma devam ediyoruz" dedi.

60 METRELİK CAM KÖPRÜ TAMAMLANIYOR

Akçadağ Beleidye Başkanı Ali Kazgan Seyir terasının hemen yanına 154 metre gidiş 160 metre de dönüş olmak üzere ziplan yapıldığını belirterek "İnsan sapanı adı verilen dev bir salıncak yapıldı, ikide salıncak küçük ebatlı salıncak yapıldı. Restoran, Mescit ve Tuvalet gibi sosyal tesislerde yapıyoruz. Konaklama evleri yapacağız. Burada adrenalin heyecanı yaşanacak. 60 Metre uzunluğunda da camdan köprü yaptık. Heyecan burada daha da yüksek olacak. Bu köprüden yürümek cesaret isteyecek. Bir trambolin yapıldı. Vadiye bir de Tırmanma Kulesi yerleştiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin atıl vaziyette bekleyen tırmanma Kulesini istedik ve getirdik. Tırmanma kulesini de inşa edeceğiz. İsteyen burada tırmanacak. Yürüyüş yolları yapacağız" diye konuştu. 

Levent Vadisi Seyir Terasının ilçe ekonomisine katkı vereceğini de kaydeden Kazgan "Yerel ürünlerin satılacağı işyerleri yapacağız. Kamp alanı, yürüme yolları, otopark alanı, selfie durakları, mağaralarda aydınlatma,  tuvalet yapımı, dükkan totem tasarımı, bilgilendirme levhaları gibi yapılması gerekenleri yapıyoruz. Levent Vadisi, Somuncu baba gibi bir çekim merkezi olsun. Somuncu baba’ya gelenler Levent Vadisini de görelim desinler. Levent Vadisine gelenler Somuncu babayı da görelim desinler" ifadelerini kullandı. 

AKÇADAĞ KÖMBESİNİ SAHİPLENDİK

Akçadağ Kömbesinin coğrafi işaret belgesini aldıklarını belirteren Kazkan, "Akçadağ kömbesi yöremizin kültürünün bir parçasıdır. Kömbe sadece lezzetli bir yemek değil bir araya gelmenin sohbetin, muhabbetin, dayanışmanın bir vesilesidir. Biz kömbeyi sahiplendik şimdi Akçadağ pilavını sahipleneceğiz" diye belirtti.

 


İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi
Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi
Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret
İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi