Makine pandemide de tıkır tıkır çalıştı

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiyenin ilk çeyrek sonunda serbest bölgeler dâhil toplam makine ihracatı 5,4 milyar dolar oldu.


Gündem 19.04.2021 09:30:00 0
Makine pandemide de tıkır tıkır çalıştı

İSTANBUL (İGFA) - COVID-19 vakaları sebebiyle üretimde yüzde 14’e yakın gerileme yaşayan Avrupa ülkeleri, ilk çeyrekte Türkiyeden makine alımında hız kesmedi. Türkiyenin AB geneline makine ihracatının yüzde 22 yükseldiği bu dönemde Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa ve İspanya gibi makine imalatında güçlü ülkelere yapılan ihracatta yüzde 23,3 ile yüzde 37,6 arasında değişen artışlar sağlandı.

ABD’ye yapılan makine ihracatının da pozitife döndüğü bu dönemde, vaka artışları sebebiyle üretimi olumsuz etkilenen Avrupa ülkelerindeki yüksek artışın önemine dikkat çeken Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, “Dünya genelinde yeniden kapanma önlemlerinin konuşulduğu bu dönemde, imalatını aksatmayan rekabetçi sektörler için önemli fırsatlar sürüyor. Geçen yıl salgın öncesi dönemi de kapsayan ilk çeyreğe göre bu yıl yüzde 15 artış sağladık. İlk çeyrekte özellikle Avrupa Birliğine yağmur gibi Türk makinesi yağdı. Birçok ülkede sınai üretimin düşük seviyelerde seyretmesine rağmen, Avrupalı imalatçılar ellerine geçen her fırsatta Türk makinesi aldı” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer
Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu
Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu
Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi