Kuzey Kıbrısta taşımacılardan büyük eylem

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başkent Lefkoşa’da, toplu taşımacılar hükümetten gerekli desteği alamadıklarını gerekçe göstererek Başbakanlık önünde eylem yaptılar, araçlarının anahtarlarını Başbakanlıkın kapısına astı.


Gündem 2.03.2021 17:30:00 0
Kuzey Kıbrısta taşımacılardan büyük eylem

HAKAN YILDIRIM (KKTC ajans392.com)
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Lefkoşada pandemi dolayısıyla sıkıntı yaşayan sektörlerin başında gelen toplu taşımacılar, taleplerine yanıt alamadıklarını ileri sürerek otobüslerle Başbakanlık önünde eylem gerçekleştirdi.

Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği (KTTTB), pandemi nedeniyle çalışamadıklarından dolayı seyrüsefer, muayene, T izin belgesi ücreti, yıllık vergi, çalışanların sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı ödemelerinden muafiyet talepleri yanıtsız kaldığı gerekçesiyle eylemi düzenledi.

“Araçlarımızı devretmeye getiriyoruz, çünkü ödeyemiyoruz” sloganıyla eylem yapan birlik, KKTC ve Türk bayrakları astıkları çok sayıda otobüs ve minibüslerle Küçük Kaymaklı’dan girdikleri Lefkoşa’da, korna sesleri ve marşlarla önce Cumhuriyet Meclisi’ne, oradan da Başbakanlık önüne gitti.

DEVRETMEYE GETİRİYORUZ, ÇÜNKÜ ÖDEYEMİYORUZ

 “Devretmeye getiriyoruz, çünkü ödeyemiyoruz” sloganlı yapılan araçlı eylemde konuşan KTTTB Koordinatörü Beksan Bekir Akandere, ana giderleri konusunda geçici bir süreliğine hükümetten destek istediklerini belirterek, vergi, harç ve seyrüsefer gibi ödemelerin yapılmaması konusunda hükümete çağrıda bulundu.

Toplu taşımacılıkta en çok zarar sektör olduklarını söyleyen Akandere, belli bir zümreye hitap ettikleri için mağduriyet yaşadıklarını ve pandemi sürecinde taşımacılık sektörünün yalnız bırakıldığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından birlik yöneticileri yanlarında getirdikleri Araç Devir formu örneğini ve otobüslerin anahtarlarını Başbakanlıka asarak, “Madem bize iş yaptırmıyorsunuz, o zaman otobüsleri alın, bizi de şoför olarak çalıştırın” diyerek tepki gösterdi.






Bedeninize kulak verin! Bedeninize kulak verin!
Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor