Konyaaltı'nda Yetim hakkı heba oldu


Gündem 29.05.2020 01:10:00 0
Konyaaltı

Antalya Konyaaltı’nda 20 yıl sonra CHP’de başkanlar değişti ama zihniyet değişmedi. Böcek’in 2018’de temelini attığı pazar yeri, Esen döneminde çürümeye terk edildi

Antalya'nın Konyalatı ilçesinin CHP'li belediyenin başkanları değişiyor ama kaderi bir türlü değişmiyor. 21 yılda CHP'den iki başkan seçilen ilçede milli servetler çürümeye terk ediliyor. 2017 yılında Geyikbayırı, 2018 yılında ise Hacısekililer mahallesinde dönemin Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından temeli atılan iki pazar yeri atıl vaziyette kaldı. Direkleri dikilen pazar yerleri yıllardır kaderine terk edilirken demir platformlar pas tuttu. Yeni Başkan Semih Esen'in de bu pazar yerlerini unutması vatandaşları öfkelendirdi.

BİTİRİLEMEYEN PAZAR YERİ
Kapalı pazar yeri bulunmayan iki mahallede CHP'li eski Konyaaltı Belediye Başkanı ve şimdiki Büyükşehir Belediye Böcek tarafından başlatılan projeler göstermelik kaldı. Temeli atıldığı gün hızlı bir şekilde bitirileceği sözünü veren Böcek, pazar alanlarının demir direklerini diktikten sonra çivi dahi çakmadı. Yerine gelen bir başka CHP'li Başkan Esen de vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı. Atıl halde kalan iki mahalledeki pazar yerleri çürümeye başladı. Demir platformlar pas tuttu, inşaat alanına bırakılan çimento ve kireç donarak heba oldu. Hacısekiler Mahallesi'ndeki pazar alanı ve yönetim binasının tuğlaları döküldü, madde bağımlıların mekanına dönütü. Pazar alanıyla birlikte birleştirilmek amacıyla yapılan park ve spor aletleri kaderine terk edildi. Geyikbayırı Mahallesi'ndeki pazar alanın yanı sıra düğün salonu gibi çok amaçlı kullanılması planlanan projede çürümeye terk edilip milli servet boşa götürüldü.

3 YILDIR BÖYLE DURUYOR
GEYIKBAYIRI Mahallesi'nde yaşayan Yaşar Aktaş, pazar yerinin 3 yıldır kaderine terk edildiğini söyledi. Aktaş, "Buranın biran önce bitirilmesini istiyoruz. Hem pazar yeri hem de mahallemizin düğünleri ve mevlitleri burada yapılacaktı ama maalesef olmadı. İki mahallenin tek pazar alanı yeri burası olacak. Bu nedenle buranın yapılmasını çok istiyoruz. Ama hiç kimse ilgilenmiyor" dedi.

HANİ SİZ BİRLİKTE YAPACAKTINIZ?
Yaşanan duruma tepki gösteren AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Ramazan Erçin, Böcek'e "Yetim hakkı ne oldu?" sorusunu yöneltti. Erçin, "Vatandaşın gözünü boyamak için seçim döneminde yapılan bu pazar alanları ile vatandaşın parası çar çur edildi. Sonrasında ise bitirilmedi. Böcek'in yarım bıraktığı alanları bir başka CHP'li Esen'de bitirmedi. Bir pazar yerini bitirmek bu kadar mı zor. 'Biz birlikte yaparız' sloganı ile göreve gelenler maalesef hem geçmişi hem geleceği unuttu" diye konuştu.


Nilüferl'de miniklerden renkli gösteriler Nilüferl'de miniklerden renkli gösteriler
Keşan'da uyuşturucu operasyonlarında yoğunluk Keşan'da uyuşturucu operasyonlarında yoğunluk
Milas Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanına ortak oldu Milas Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanına ortak oldu
Manisa BBSK’lı Karateciler Şampiyonaya damga vurdu Manisa BBSK’lı Karateciler Şampiyonaya damga vurdu
Minik öğrenciler için anlamlı etkinlik Minik öğrenciler için anlamlı etkinlik