Gündem

Gündem Haberleri

Kocaeliye Ramazan erken geliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 13 Nisan Salı günü başlayacak mübarek Ramazan ayını “Anlatımlı Enderun Teravih” programı ile karşılayacak. Ramazanı karşılama programı 6 Nisanda sosyal medya hesaplarından da paylaşılacak.


Gündem 3.04.2021 11:30:00 0
Kocaeliye Ramazan erken geliyor
KOCAELİ (İGFA)- Ramazana günler kala gerçekleştirilecek anlamlı programda,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dini Musiki Topluluğu, Cumhur Müezzinliği, Enderun İlahileri ve Enderun Usulü Teravih’in farklı makamlarda icrasına yönelik bir konser icra edecek. Kocaeli Kongre Merkezi’nde, 6 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek olan program saat 14.45’te başlayacak.

Ramazan Karşılaması Programında, Enderun Usulü Teravih Örneği verilecek. Bunun yanı sıra, Irak, Acemkürdî, Muhayyer kürdî, Isfahan, Hüseynî, Eviç, Acemaşiran ve Segâh makamlarında ilahiler okunacak.  Programda; Segah, Acemaşiran ve Saba makamlarında Kur’ân-ı Kerîm Tilâvetleri okunacak. Eserler, Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi yönetimindeki Dini Musiki Topluluğu tarafından icra edilecek.

YOUTUBE YAYINI

Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek programda, pandemi koşulları nedeniyle, Kocaeli İl Müftülüğünden sınırlı sayıda görevli konuk olarak yer alacak. Öte yandan Anlatımlı Enderun Teravih Programı, kaçıran vatandaşlar için ileriki günlerde, Büyükşehir Belediyesi youtube kanalı üzerinden yayınlanacak.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı