Kocaelide yaşlılara Tedbir-i Mekân

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş ve üzeri bireylerin âfetlere karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak için Tedbir-i Mekân Projesi hayata geçiriliyor. Projenin ilk adımı olarak projede görev alan personele uygulamalı deprem eğitimi verildi.


Gündem 30.03.2021 13:00:00 0
Kocaelide yaşlılara Tedbir-i Mekân
KOCAELİ (İGFA)- Yaşlı Destek Programı (YADES-2020) yılı proje çalışmaları kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Tedbir-i Mekân projesi hazırlandı. Yakın tarihte yaşanmış olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin geniş alanda hissedilmesiyle 65 yaş ve üzeri bireylerde etkilerinin fazla olmasından yola çıkarak hazırlanan Tedbir-i Mekân projesi ile yaşlı bireyleri yalnızlık, değersizlik ve ölüm korkusu hissinden uzaklaştırıp, depreme karşı güvenle yaşadıklarını hissetmeleri ve olası deprem sonrasında hasarın en aza indirilmesi hedefleniyor.

 ÂFETLERE KARŞI HAZIRLIK

Âfet anında yapılması gerekenler kadar afet öncesi ve sonrasında yapılması gerekenleri öğrenmek bilinciyle âfetlere karşı hazırlıklı olmanın amaçlandığı proje kapsamında birtakım faaliyetlerde bulunulacak. Öncelikle, âfet öncesi alınabilecek basit ama etkili önlemler anlatılarak olası tehlikelerin azaltılması için vatandaşlar bilinçlendirilecek. Ardından, eşyalarını sabitlemek isteyip de imkânı veya kabiliyeti olmayan, Kocaeli’de ikamet eden 65 yaş ve üzeri bireylerin güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürmeleri sağlanacak. Hayati önem taşıyan YORA (Yapısal olmayan risklerin azaltılması) uygulamasını harekete geçirip eşyaların konumunun değiştirilmesi veya eşyaların sabitlenmesi gerçekleştirilerek güvenli yaşam alanı sağlanmış olacak.

Proje kapsamına ayrıca her evde bulunması gereken afet ve acil durum çantalarının dağıtımı gerçekleştirilecek. Projede görevli personelin sahada daha etkin ve verimli olmasını sağlamak amacıyla Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından deprem eğitimi verildi.  


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı