Kocaelide Milli Marşımız 12 ilçede, 12 enstrümanla seslendirilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Gününü, düzenleyeceği anlamlı bir etkinlikle kutlayacak. 12 ilçede, 12 enstrümanla İstiklal Marşı seslendirilecek.


Gündem 11.03.2021 15:00:00 0
Kocaelide Milli Marşımız 12 ilçede, 12 enstrümanla seslendirilecek

KOCAELİ (İGFA) - Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü eğitmenleri, Kocaeli’nin 12 ilçesinde, kendi çalacakları 12 enstrümanla İstiklal Marşımızı seslendirecek. Turistik mekânlarının tanıtımına da katkı sağlayacak etkinlikle birlikte Milli Marşımız, 12 enstrümanla çalınacak olması, Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarının Türkiye’de en fazla enstrüman eğitimi verilen sanat okulu olduğunu gözler önüne serecek.

 KENTİN 12 TARİHİ VE TURİSTİK MEKANI ÖNÜNDEN

Etkinlik için Kocaeli’nin Hereke Kalesi, Eskihisar Kalesi, Bilim Sanat Merkezi, Sırrı Paşa Konağı, Darıca Millet Bahçesi, Kandıra Pembe Kayalar, Ormanya, Orhan Gazi Köprüsü, Hereke Kalesi, Kasr-ı Humayun, Kongre Merkezi Sahnesi ve Mimar Sinan Köprüsü seçildi. İstiklal Marşı’nın “Çatma Kurban Olayın Çehreni Ey Nazlı Hilal” bölümünü ise Belediye Konservatuvarı Çocuk Korosu Üyesi olan 4 yaşındaki Selen Özbay seslendirecek.

 12 MART’TA YOUTUBE ÜZERİNDEN YAYINLANACAK

Çekimleri kentin belirlenen tarihi ve turistik noktalarında gerçekleştirilen etkinlik, 12 Mart Cuma günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi youtube kanalı üzerinden yayınlanacak.

 




Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık
İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı
Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü
RTÜK'ten yayıncılara 'siyasi reklam' hatırlatması RTÜK'ten yayıncılara 'siyasi reklam' hatırlatması
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi