Gündem

Gündem Haberleri

Kocaeli tiyatro perdesini açıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Anton Çehovun Vişne Bahçesi oyunuyla seyircisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.


Gündem 30.09.2021 09:30:00 0
Kocaeli tiyatro perdesini açıyor

KOCAELİ(İGFA)- Pandemi nedeniyle oyunlarına online ve açık hava sahnelerinde devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 1,5 yıl aradan sonra Anton Çehov'un eseri Vişne Bahçesi ile tiyatro salonun perdelerini seyirciye açmaya hazırlanıyor.

Yeni sezonda pandemi koşullarına uygun olarak 1 Ekim Cuma akşamı 20.00'de SDKM'de Vişne Bahçesi oyunuyla açılacak olan Şehir Tiyatrosu Kocaeli halkı tarafından merakla bekliyor.Tekrardan seyirci ile buluştukları için çok heyecanlı olduklarını söyleyen Şehir Tiyatroları Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı, ‘’Pandemi nedeniyle salonlarda perde kapattık ama seyircimizden hiç ayrı kalmadık. Online oyunlarımıza tiyatro severler büyük ilgi gösterdi. Yine açık hava oyunlarıyla seyircimizle buluştuk. Pandemi sürecinde sanatın iyileştirici yönünü seyircimizden hiç eksik etmediğimiz için ödüller aldık. Şimdi salonlarda seyircimizle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Yeni oyunlarımız ve çocuk oyunlarımızla seyircimizin karşısında olacağız. Bu süreçte bizden desteklerini eksik etmeyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz’’ dedi.

EKİP VE OYUNCU KADROSU 

Yazan: Anton Pavloviç Çehov

Yönetmen: Mehmet Birkiye

Çeviren: Belgi Paksoy

Dekor Tasarımcısı: Efter Tunç

Kostüm Tasarımcısı: Ayşegül Alev

Işık Tasarımcısı: Cem Yılmazer

Müzik: Fırat Akarcalı

Koreograf: Tuğçe Tuna

Efekt Tasarımcısı: Ahmet Tanık

 Dramaturg: Melih Korukçu

Yönetmen Yardımcısı: Arzu Bigat Baril

Reji Yardımcısı: Azer Şelte

Oyuncular: Esra Bezen Bilgin, Ezgi Özbalı, Seda Güven Şahin, Nuri Karadeniz, H.Fatih Sevdi, Başar Alemdar, Bülent Baytar, Emre Işık, Zeynep Özan, Cüneyt Gürbüz, İlker Bağlam, Sarper Saydam, Sezen Düzakar Çetindaş, Duygu Mine Özcan, Tunç Efe, Nursel Çeliktürk, Cansu Mengüç, İsa Karslı.

 


ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ
Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor
Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi! Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi!
Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor
9 günlük tatilde hava rekoru! 9 günlük tatilde hava rekoru!