Kocaeli SEKAPARK, üreticiye destek veriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın tarafından desteklenen SEKAPARK A.Ş., Kocaeli bölgesindeki çiftçileri katma değeri yüksek ürünlerle kalkınması için üretim ve pazarlamada destek veriyor.


Gündem 11.10.2021 12:00:00 0
Kocaeli SEKAPARK, üreticiye destek veriyor

KOCAELİ(İGFA)- Üreticiye tohum desteği, tarım eğitimi, ürünün pazara girmesi konusunda destek veren SEKAPARK A.Ş., yerel kalkınmanın önünü açarak çiftçilerin, ilaç, kozmetik, kimya, aromaterapi, gıda, tamamlayıcı tıp ve benzeri sektörlere yönelerek katma değeri yüksek ürünler yetiştirmesine öncülük ediyor.

SEKAPARK A.Ş. Genel Müdürü Bayram Karakuş, sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek amacı ile Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştirilmesi, İşlenmesi, Pazarlanması ve Satışı, Tıbbi Aromatik
Bitki Ticareti, Tıbbi Aromatik Bitki Fidesi Ticareti, Kırsal Kalkınma ve Çiftçiyi Destekleme ve Deniz Ulaşımı faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. 

SEKAPARK A.Ş., çiftçileri desteklemek amacıyla yaklaşık 1 dekar alanda biberiye fidesi dikimini tamamladı. Yıl içerisinde toplamda 1.5 dekar daha yeni dikim yapılması planlanıyor. Tıbbi Nane, Defne, Oğul Otu (Melisa), Mercan Köşkü(Kekik) gibi tıbbi aromatik bitkilerin Kocaeli’nin tüm ilçelerine fide dikimi yapılması hedefleniyor. Alım garantisi verilerek dikilen bitkiler hasattan sonra işlenmek amacı ile tesise gidiyor.

Tesisin 15 dönümlük alanı demostrasyon, bitki AR-GE çalışma alanı olarak  değerlendirildi. Başiskele/Kullar mevkiinde 42 dönüm alan içinde 2.5 metrekarelik tesis kapalı alanı, 1 metrekare üstü kapalı kurutma alanı, 350 metrekare civarı idare bina olmak üzere toplam 4 metrekare büyüklüğünde distilasyon tesisinin inşası devam ediyor.

İlk etapta 3 tonluk 6 tank devreye alınacak ve sahadaki ürün miktarına bağlı olarak tank sayısı 24 adet tanka çıkarılacak. Kuru herba üretiminin 120 ton/gün olarak öngördüğü tesis kapasite olarak Türkiye’nin en büyük distilasyon tesisi haline gelecek.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı