Gündem

Gündem Haberleri

Kocaeli İzmitte Hürriyet isyanı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Belsa B Blok ile ilgili “Neden İzmit Belediyesi ihaleye girmedi?” diye soranlara “Keşke gücün karşısında herkese eşit mesafede durabilseydiniz. Neden bu ayrımcılık? Bunun nedeni birilerini zengin etmek mi?


Gündem 9.10.2021 08:30:00 0
Kocaeli İzmitte Hürriyet isyanı

KOCAELİ (İGFA) - İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, geçtiğimiz günlerde2016 yılında prim borçlarına karşılık SGK’ya devredilen Belsa Plaza B Blok’un 18 Temmuz 2020 tarihindeki satışı ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 16 milyona alınıp 5 yıl sonra 16,5 milyon değer biçilen ve yok pahasına satılan Belsa B Blok ile ilgili ‘Neden İzmit Belediyesi ihaleye girmedi” şeklinde gelen sorular başkan Hürriyet cevap verdi. 

Hürriyet yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Belsa B Blok gibi ekonomik değeri paha biçilemez bir binanın yok pahasına satılmasına tek kelam edemeyip "Neden İzmit Belediyesi ihaleye girmedi?" gibi soruları soranları görünce müthiş bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Keşke gücün karşısında herkese eşit mesafede durabilseydiniz. Böylesi bir peşkeşte suçluyu buldunuz, öyle mi? 2016 yılında böylesi bir yerin devri ve şimdi de yok pahasına alelacele satılarak böylesi bir peşkeşi normalleştirmeye çalışanları görünce yazık, gerçekten yazık oluyor bu güzel ülkeme diyorum.

KEŞKE KASADA PARA BIRAKILSAYDI DA TEK KALEMDE ÖDESEYDİK

İzmit Belediyesi'nin nakit parası mı vardı ki ihaleye girebilsin? Göreve geldiğimizden beri borç ödemekle, yarım bırakılan işleri tamamlamakla, yanlış yapılan bir sürü işi düzeltmekle uğraşıyoruz. Zaten İzmit Belediyesinin tek kalemde ödeyebileceği böyle bir nakit parası olmadığı için Vadi İzmit konutları ile takas önerildi. Üstelik kaç defa yazı yazdık ve sözlü görüşme gerçekleştirdik ama her seferinde reddedildi. Keşke kasada para bırakılsaydı da tek kalemde 17 milyon nakit ödeyerek alabilseydik. Kasada para bırakmadıkları için İzmit Belediyesi ihaleye giremedi, neden kasa boşaltıldı diye sorabilseydiniz keşke.

 


"Dara Antik Kenti dünya tarihi açısından önemli bir yerdir" "Dara Antik Kenti dünya tarihi açısından önemli bir yerdir"
ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ
Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor
Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi! Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi!
Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor