Kocaeli Büyükşehir ve 11 ilçe belediyesi sokak hayvanları için protokol imzaladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında faaliyete geçen Kandıra Yolu üzerindeki Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi, Sokak Hayvanları Eylem Planı kapsamında Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabasına dönüştürüldü.


Gündem 4.10.2021 17:30:00 0
Kocaeli Büyükşehir ve 11 ilçe belediyesi sokak hayvanları için protokol imzaladı

KOCAELİ(İGFA)- Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabası'da buluşan belediyeler 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde açılacak hayvan bakımevleri için protokol imzaladı. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve 11 ilçe belediyenin yer aldığı protokole, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Dilovası Belediye Derneği Başkanı Selma Pilatin Pek, Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği Başkan Yardımcısı Oktay Öner, Kocaeli Can Dostları Hayvanlar ve Doğa İçin Organizasyon Derneği Başkanı Reşat Akın katıldı. Önceki gün ağabeyi Şemsettin Aygün’ü kaybeden Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ise programa katılamadı. Programa Derince Belediye Başkan Yardımcı İbrahim Şirin katılım sağladı. 

"HAYVANLARIN GERÇEKTEN MUTLU OLACAĞI BİR ALAN"

Protokol toplantısında sokak hayvanlarına değinen Başkan Büyükakın, “İçinde bulunduğumuz bu alan önceki dönem Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu döneminde hazırlandı. Örnek bir çalışma oldu. Bir hayvan hapishanesi değil, bir misafirhane gibi çalıştı. Hayvan severlerin denetimine her zaman açık olan bir mekân oldu. Burayı hayvanların gerçekten mutlu olduğu bir alana çevirelim diye düşündük. Diğer illerde de ihtiyaçların karşılanması için çaba göstereceğiz. Burası adeta bir protez merkezi de olacaktır. Burası gerçekten güzel bir merkez olacak. Bu vatanın evlatlarına yakışır bir yer olacak. 11 ilçe belediyemizle bunu yapacağız" dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Büyükakın, ilçe belediye başkanları ve hayvan
severler Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabası'nı gezerek incelemede bulundu. Başkan Büyükakın, geçtiğimiz hafta bir aracın altında kalan ve yürüteç takılan bir kediyi severek elleriyle mama yedirdi.


MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
Kayseri İstihdam Fuarı İstişare Toplantısı Kayseri OSB’de gerçekleşti Kayseri İstihdam Fuarı İstişare Toplantısı Kayseri OSB’de gerçekleşti
BUTEKOM Tarafından Yürütülen BUTEXCOMP Projesi tamamlandı BUTEKOM Tarafından Yürütülen BUTEXCOMP Projesi tamamlandı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Başkan Palancıoğlu "Salon Sporları Merkezi" ile sporcuların hayatına dokunacak Başkan Palancıoğlu "Salon Sporları Merkezi" ile sporcuların hayatına dokunacak