KKTCde Doğa Yansımalarında eserler görücüye çıktı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, akademisyen-sanatçı Yrd. Doç. Dr. Mine Okur’un “Doğa Yansımaları” adlı kişisel sergisini, Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Sergi Salonu’nda ziyarete açtı


Gündem 11.10.2021 14:30:00 0
KKTCde Doğa Yansımalarında eserler görücüye çıktı

KKTC (İGFA) - Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mine Okur’un Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı “Doğa Yansımaları” adlı kişisel sergisi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımı ile Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Sergi Salonu’nda açıldı.

Serginin açılış töreninde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Oluşumu Müzeler Daire Başkanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul ve Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mine Okur birer konuşma yaptı.

Konuşmalarından ardından Yrd. Doç. Dr. Mine Okur, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin Alasya Ödülleri kapsamında baskı resim sanatçılarına verdiği “Hârizmî” ödülünü Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın elinden aldı. Sanatçı, kendisi için hazırlanan büstün açılışını ise Cumhurbaşkanı Tatar ve Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel’le birlikte yaptı.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 384’üncü sergisi olan ve 30 Ekim'e kadar ziyarete açık olacak  “Doğa Yansımaları”nda; 30 baskı resim, 23 karakalem taslak ve 2 adet tuval resmi bir araya getiren 55 eser yer alıyor.


Görevden alınması beklenen Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın gafı gündem oldu! Görevden alınması beklenen Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın gafı gündem oldu!
Efeler'in şampiyonu: Halkbank Efeler'in şampiyonu: Halkbank
Keşan'da aranan kenevir ekicisi yakalandı! Keşan'da aranan kenevir ekicisi yakalandı!
İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı
Bünyamin Çiftçi, esnaflarla çay sohbetinde buluştu Bünyamin Çiftçi, esnaflarla çay sohbetinde buluştu