Kiliste bağ/bahçe evlerinde toplanmak yasaklandı

Kilis Valiliği, hafta içi ve hafta sonlarında kişilerin meskun mahalden uzak bahçe/bağ evleri gibi alanlarda kalabalıklar halinde toplanılmasını yasakladı.


Gündem 6.03.2021 15:30:00 0
Kiliste bağ/bahçe evlerinde toplanmak yasaklandı

KİLİS (İGFA) - Kilis Valiliği, COVID-19 tedbirlerine yönelik İl Hıfzıssıhha Kurulunda yeni kararlar aldı. Kilis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme adına  hafta içi ve hafta sonlarında kişilerin meskun mahalden uzak bahçe ve bağ evleri gibi alanlarda kalabalıklar halinde toplanmasını yasakladı. Bu konuda sorumluluk sahalarında ilgili kolluk kuvvetlerince etkin denetim yapılacağı kaydedildi.

Bu arada Hıfzısıhha Kurulu, Güney Afrika kaynaklı mutant virüs ile enfekte olan vaka ile temaslı olduğu tespit edilen kişilerin de KYK Yurdunda izolasyon altına alınması yönünde bazı kararlar aldı. Buna göre, Kiliste Güney Afrika ve Brezilya kaynaklı mutant virüs ile enfekte vaka görülmesi halinde, anılan ülkelerdeki mutasyonlu virüs ile enfekte olduğu tespit edilen veya şüpheli olması sebebiyle bahse konu Güney Afrika ve/veya Brezilya mutasyonlu virüs test sonucu beklenen kişilerin genel durumları kötü ve/veya müdahaleye ihtiyacı var ise Devlet Hastanesinde izole/tedavi edilmelerine, genel durumları iyi ise valiliğimizce belirlenen KYK yurdunda izole edilmelerine karar verildi.


Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar