Kılıçdaroğlundan Bilal Erdoğana torpil çıkışı!


Gündem 19.10.2021 16:00:00 0
Kılıçdaroğlundan Bilal Erdoğana torpil çıkışı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası bağımsızlığı konusunda hükümete eleştirilerde bulunarak, bürokratlara yaptığı çağrıya gelen eleştiriler için de "Savcılığa başvurmazsanız namertsiniz" dedi.

ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Hükümete eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik yapılan eleştirlere de yanıt verdi.

Merkez Bankası'nın bağımsızlığına dikkati çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, banka çalışanlarına seslenerek, "Merkez Bankası çalışanları unutmasın; devri iktidarımızda, nasıl müdahale etmeğini, ekonominin nasıl değiştiğini göreceksiniz" diye konuştu. Bankanın kasasında olduğu söylenen 123 milyar doların da "başkalarının parası" olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "123 milyar doların bir senti bile Merkez Bankası'nın kendi parası değil" dedi.

Bürokratlara yaptığı çağrıya gelen eleştirilere de yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Savcılığa başvurmazsanız namertsiniz" dedi. "Tehdit etmek benim haddim değil" diyen Kılıçdaroğlu, "Eğer bu soruyu mafyatik ilişkilere girenler soruyorlarsa evet onları tehdit ediyorum. Çünkü balığın başta kokacağını çok iyi biliyorum"  dedi.

"TORPİLLE YERLEŞEN, DEVLETİN DEĞİL SARAYIN MEMuRuDuR"

Türkiye'nin akılcı politikalara ihtiyacı olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, torpille devlete yerleştirilenler olduğunu da savundu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu, Bilal Erdoğan’a da tepki göstererek, "Bir Cumhurbaşkanının oğlu babasının mevkisi ve makamını bilerek davranmak zorunda. Gidipte oğlu Milli Eğitim Bakanlığı'nın tamamını toplayıp eğitimi anlatıyorsa burada bir sıkıntı var demektir. Kimsin sen? Cumhurbaşkanı'nın oğlu makama saygı duyarak mahkeme kararlarını hemen uygular. Bir Cumhurbaşkanı'nın oğlu torpille devlete adam yerleştiremez. Eğer bu şekilde adam yerleştiriyorsa, o yerleştirdiği kişi devletin memuru değil sarayın memuru olur" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ayrıca, Büyükada'daki vakıf binası ile gündeme gelen TÜGVA'nın da devlet içerisinde paralel bir yapı gibi çalıştığını öne sürdü.

https://www.youtube.com/watch?v=YVZ3oiW6Myw?start=229


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu