Kılıçdaroğlu İzmirden seslendi: "Sorunlar Esnaf Bakanlığı ile çözülecek"


Gündem 24.10.2021 16:00:00 0
Kılıçdaroğlu İzmirden seslendi:

İzmirde CHPli belediyelerin çeşitli projelerinin toplu açılış ve temel atma programına katılan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, esnafın bir çok sorunla karşılaştığını ancak muhatap bulamadığını belirterek, Esnaf Bakanlığının kurulmasının elzem olduğunu söyledi.

İZMİR (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir programı Karabağlar’da başladı. Karabağlar esnafı ile buluşan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi iş birliğiyle Uzundere’de yapımına başlanan Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nin temelini attı ve Karabağlar’da yapılan projelerin toplu açılışını yaptı.

"ESNAF BAKANLIĞINI KURACAĞIZ"

İlk olarak Mobilya Atölyesi’nin açılışını yapan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin giderek ağırlaşan ekonomik darboğazında zor günler geçiren mobilyacı esnafı, piyasa koşullarının zorluğu, pandemi sürecinde esnafın almış olduğu yaralar, kalifiye eleman eksikliği gibi sorunlarını lidere aktardı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, esnafların pek çok sorunla karşılaştığını ancak devlette doğru dürüst bir muhatap olmadığını ifade ederek, "Bunun yolu da Esnaf Bakanlığı'dır. Neden Esnaf Bakanlığı kurulmaz anlamam. Şikayet ediyorsunuz; şikayet bütün bakanlıklar arasında parçalanıyor, ana noktaya ulaşmıyor. Ana noktaya ulaşması için bir siyasi sorumluluğun olması lazım. Siyasi sorumlu da Bakanlar Kurulu’nda sorunları söylemesi lazım ki çözüme kavuşsun. Bunu birlikte yapacağız. Bunu yaptığımız takdirde esnafın sorunu kalmayacak” diye konuştu. 

"HERKESE NEFES ALDIRACAĞIZ"

Mobilya Atölyesi’nin açılışı ardından Uzundere’de yapılacak Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nin temel atma törenine geçen Kılıçdaroğlu, burada da Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu olmadığını belirterek, "Kimse umutsuzluğa kapılmasın başta esnaf ve sanatkarlar olmak üzere herkese nefes aldıracağız. Bütün belediye başkanlarımız sizlerin hizmetinizdedir. Sizin sorunlarınızı çözmek bizim boynumuzun borcudur. Çözülmeyecek hiçbir sorunumuz yoktur. Her sorunu inanç ve kararlılıkla çözeceğiz” dedi.

TUNÇ SOYER: "ZEYBEK GİBİ DİRENECEĞİZ"

Temel atma töreninde gençlere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, temeli atılan bu merkezde çok kısa sürede binlerce gencin yurt ihtiyacını karşılamış olmanın iradenin bir sonucu olduğunu kaydetti. "Görünüyor ki, bu kaskatı adaletsizliğin karşısında yan yana durmak, artık yeterli değil" diyen Başkan Soyer, "Ülkemizin bu zor günlerinde.  Bir horon gibi omuz omuza geleceğiz. Halay gibi birbirimize kenetleneceğiz. Ve bir zeybek gibi direneceğiz. Sonunda başaracağız. Hep birlikte başaracağız. Başka bir dünyayı beraber kuracağız. Ben İzmirli gençlerin gözlerinde bu ışığı görüyorum” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi'nin temel atma töreninde Karabağlar’da yapımı tamamlanan Mobilya Akademisi, Kibar Pazar Yeri Belediye Hizmet Kompleksi, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi, Özdemir Sabancı Parkı, Limontepe Masal Evi ile Nasrettin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi yatırımlarının da toplu açılışını gerçekleştirdi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı