Kılıçdaroğlu: "Eşimin yüzüğünü bile mal beyanımda gösterdim"

Bursa’da kanaat önderleri ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetin zenginleşme aracı olmadığını vurgulayarak, eşinin yüzüğünü bile mal beyanında gösterdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Fakirin, fukaranın, garibanın dostuyum. Herkes


Gündem 26.03.2021 21:00:00 0
Kılıçdaroğlu:

BURSA (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa ziyaretinde meslek odalarının temsilcileri, Millet İttifakı bileşenleri ve kanaat önderleriyle BAOB Oditaryumda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, Türkiye siyasetinde bir sorun olduğunu dile getirerek, “Siyaset kavga etme alanı değil vatandaşa hizmet etme alanı” dedi.

Kılıçdaroğlu, devletin herkesin ortak malı olduğunu vurgulayarak, “Siyaseti farklı bir yere taşımak zorundayız. Saygın kılmak zorundayız. Kanaat önderisiniz, muhtarsınız. O kişiyi kanaat önderi konumuna getiren muhatap olduğu toplumdur. Toplumun alıp sizi belli bir noktaya taşıdığı kişiler olarak ortaya çıktınız. Siyasette kanaat önderi yoktur. Çalışacak kişinin kendisini halka vakfetmesi lazımdır. O nedenle siyaset zenginleşme aracı değildir, siyasette kişiler zenginleşemez. Mümkün değil zenginleşmesi. Kendi hayatımdan biliyorum” diye konuştu.

“DEMİREL’İN ADININ KALDIRILMASI DOĞRU DEĞİL”

Maliye Bakanlığı’nda çalıştığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, pek çok başbakan ve bakan ile çalıştığını kaydederek, “Geçenlerde haberi okurken içim cız etti. Süleyman Demirel’in adı bir okula veriliyor, sonra kaldırılıyor. Doğru değil” dedi.

Siyasete girdiği gün eşinin yüzüğü dahi mal varlığında beyan ettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Oturduğum yer belli, aldığım para belli. Nasıl oluyor da siyasette birileri zenginleşiyor” dedi. Kılıçdaroğlu, bütün yurttaşların vergi ödediğinin altını çizerek, bu vergilerin devleti yöneten siyaset kurumuna teslim edildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Şu soruyu her birimizin tek tek kendimize sorması gerekiyor. 19 yıl ülkeyi yöneteceksiniz, sonunda 10 milyonu aşkın işsiz üreteceksiniz. Nasıl oluyor bu?” diye sordu. Kılıçdaroğlu servet ve mal edinme gibi bir derdi olmadığını söyleyerek, “Herkes kazansın, herkes evine ekmek götürsün” diye vurguladı.

Kadına yönelik şiddete de değinen Kılıçdaroğlu, bunun engellenmesi gerektiğini dile getirerek, “Peygamber Efendimiz bile söylemiş. Cennet anaların ayakları altındadır. Neden o zaman anaları öldürüyoruz. Bu kadınların hakkını kim savunacak, kim seslendirecek. 10 milyonu aşkın işsizimiz varsa kim soracak” dedi.

“ÇİFTÇİNİN FAİZLERİ SİLECEĞİM”

Kılıçdaroğlu, Bursa’da orta ve alt gelirli yurttaşların olduğu mahalledeki herkesin burnundan solduğunu kaydederek, “Buradan söz verdim esnaf kardeşlerime, Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda o faizlerin tamamını sileceğim. Sadece ana parayı isteyeceğim. Çiftçi, ister Tarım Kredi’den alsın, ister Ziraat Bankası’ndan alsın” diye vurguladı. Kılıçdaroğlu, havalimanını işleten şirketlerin borçlarının silindiğini, ancak çiftçi ve esnafın borçlarının faizinin alındığını vurguladı. “Fakirin, fukaranın, garibanın dostuyum. Herkes bunu çok iyi bilsin” diyen Kılıçdaroğlu, herkesin kimliği, inancı ve yaşam tarzına saygılı olduğunu dile getirerek, derdinin işsizlik ve yurttaşların hanesine gelir girmesi olduğunu belirtti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı