Kepez meclisi önemli kararlar aldı


Siyaset 5.10.2021 23:04:00 0
Kepez meclisi önemli kararlar aldı

Kepez meclisi önemli kararlar aldı

Kepez Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında 2’si önerge olmak üzere toplam 25 gündem maddesi görüşüldü. Kepez Meclisi ilçeye kazandırılacak yeni bisiklet yollarından yeni yeşil alanlara kadar birçok konuda önemli kararlara imza attı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, başkanlığında gerçekleşen Ekim Ayı meclis toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Belediyenin 2022 yılı Performans Programı tasarısı ile 2022 yılını izleyen iki yıla ait Bütçe Tasarısı görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna, Fabrikalar Mahallesi’ndeki Balık Pazarı içerisindeki 30 adet dükkanın 10 yıla kadar kiraya verilip verilmeyeceği hususu da mülkiyeti değerlendirme ile plan ve bütçe komisyonlarına oy birliğiyle sevk edildi.  Meclis toplantısında 2 tane ambulansın Antalya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belediyeye bedelsiz şartsız devrinin yapılmasını öngören madde de oy birliğiyle kabul edildi.   

Araç müzesine 1991 model araç

Gündemin 8. maddesinde bir açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bilindiği üzere; turizme de bir katkı olsun, şehrin kültürel mirasını da yansıtsın diye açmış olduğumuz Kent Müzemiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na hatıra olarak, 98. Yılına bir armağan olarak kapılarını açacak. Şehrin hatıralarını sadece bir müzenin içine sığdıramadık. Özellikle arabalar üzerinden de anlatılması gereken bir hatıra vardı. O hatıraları anlatırken de, şehir müzesinin tamamlayıcısı olması bakımından da bir de araba müzesi yaptık. Araba müzesi klasik bir araba müzesi değil, arabanın tarihini anlatan değil, şehrin hatıralarını yaşatan önemli bir müze oldu. Bu gündem maddemiz de, bir bağışçımız tarafından 1991 model bir aracın müzede bağışlanmasıyla alakalı. “ dedi. Başkan Tütüncü’nün konuşmasının ardından Mevlana Petrol Ürünleri Tur. Taş. Paz. İnş. Tic. Ltd Şti. adına kayıtlı Mercedes Benz 600 SEL marka araç, müzede sergilenmek amacıyla bedelsiz ve şartsız hibe edilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.  

Kültür sanat etkinlikleri için salon

Meclis gündeminde; Kepez Belediyesi ile Türk Ocakları Antalya Şubesi arasında ortak hizmet projesi yapılması konusu da görüşüldü. Söz alan Başkan Tütüncü, “Türk Ocakları İdari binası ilçemizdedir. Hemen onun arkasındaki parkında düzenlemesini yapmak suretiyle Türk Ocakları Parkı olarak tesmiye etmiştik. Türk Ocaklarımız, sonrasında kültür ve sanat etkinliklerini yapabilecekleri bir salona ihtiyaçları olduklarını ve o parkın içerisinde salon meydana getirilmesini arzu ettiler. Bizde Türk Ocaklarının etkinliklerinde kullanılması için, aynı zamanda ilçemizin batı mahallelerine de, üniversiteler muhitine de hizmet verecek sergi, dinleti, konferans gibi çalışmaların yapılabileceği salonun inşaatı tamamlandı. Şimdi çevre düzenlemesi yapılıyor. Birlikte kullanmamızı ön gören bir madde… “ dedi. Tütüncü’nün açıklamalarından sonra gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu ile Mülkiyeti Değerlendirme Komisyonuna sevk edildi. 

Kepez’e bisiklet yolları

Mecliste, Fevzi Çakmak, Ünsal, Esentepe ve Hüsnü Karakaş Mahallelerinde 9 kişiye arsa tahsisi yapılması ile ilgili gündem maddesi de oy birliğiyle kabul edildi. Teomanpaşa, Düdenbaşı, Güneş, Hüsnü Karakaş, Gazi, Kuzeyyaka, Fatih, Kepez, Göçerler, Çankaya, Fevzi Çakmak ve Kütükçü Mahalleleri sınırları içinde güzergahı belirlenen bölgeye bisiklet yolu düzenlemesi getirilmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği de komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.  Gündem maddesinin kabulü öncesinde meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Tütüncü, “ 2021 yılında ve 2022 yılının ilk çeyreğinde olmak üzere Kepez’e 25 kilometrelik bir bisiklet yolu hattı oluşturmayla alakalı planlamamız oldu. Bu yeni açtığımız yollardan da istifa etmek, iyi bir gezinti, spor yolu olacak bu bisiklet yollarını ilçemize kazandırmak istiyoruz. Bu çalışmayı çok heyecan verici olarak buluyoruz.” dedi. 

Düdenbaşı Mahallesi’ne yeşil alan

Düdenbaşı Mahallesi’nde yeşil alanların artırılmasına yönelik gündem maddesi de oy birliyle kabul edildi. Meclis gündemine önerge ile gelen 24. madde gereğince; DokumaPark’ın kültür sanat adasına dönüştürülmesi sürecine, Lyrboton Kome Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılması ve Kepez’e kazandırılan müzelere özel katkılarından dolay Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Nevzat Çevik’e fahri hemşehrilik payesi verilmesi kararı da oy birliğiyle kabul edildi.

Müzeler kenti DokumaPark

Dokuma alanında bilim merkezine Antalya Bilim Merkezi, eski trafo merkezindeki kütüphaneye Cemil Meriç Kütüphanesi, çocuklara yönelik hizmet verecek kütüphaneye Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi, tamamına yakını hayırsever bağışlarıyla kurulan nostaljik araçlar müzesine Antalya Araba Müzesi, binlerce oyuncağı barındıran Oyuncak Müzesine Anadolu Oyuncak Müzesi, kahraman şehitlerin yad edildiği şehitler müzesine Anadolu Şehitler Müzesi, Dokuma Fabrikasının idari binasının restore edilerek kent belliğinin yaşatıldığı müzeye de Bir Zamanlar Antalya Kent Müzesi verilmesi önergesi de meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Kepez Belediyesi meclisi bütçe komisyonunda alınan kararların görüşülmesi için 14 Ekim Perşembe günü 2. kez toplanacak.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak