Kayseri, kütüphane ziyaretçileriyle Türkiye üçüncüsü

Türkiye İstatistik Kurumu’nun son verilerine göre en çok kütüphane ziyaretçisi olan iller arasında 3’ncü sırada yer alan Kayseri’de geçen yıl 775 bin kişi kütüphaneleri ziyaret etti.


Gündem 1.03.2021 13:30:00 0
Kayseri, kütüphane ziyaretçileriyle Türkiye üçüncüsü

KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, "Kütüphaneler Şehri Kayseri" sloganıyla önemli çalışmalar yürüttükleri il genelinde kütüphane hizmetleriyle ilgili bilgiler paylaştı.

2020 yılı içerisinde hizmete aldıkları kütüphanelerle Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren kütüphane sayısını 7’ye çıkardıklarını kaydeden Başkan Büyükkılıç, 2021 yılında da Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde modern bir kütüphane ile Bozantı Caddesi’ne Çocuk Kütüphanesi yapacaklarını söyledi. Kayseri’nin okuma ve okutma anlamında duyarlı bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Büyükkılıç, COVID-19 salgınında bir dönem kütüphanelere ziyaretçi kabul edilmemesine rağmen ortaya çıkan rakamların bunun en önemli göstergesi olduğunu söyledi. "Türkiye İstatistik Kurumu’nun son verilerine göre en çok kütüphane ziyaretçisi olan iller arasında 3’ncü sırada yer alan Kayseri’de geçtiğimiz yıl 775 bin kişi kütüphaneleri ziyaret etti" diyen Başkan Büyükkılıç, "Pandemi döneminde ödünç verdiğimiz kitap sayısı da 260 bini buldu. Şu an pandemiden dolayı kurallara göre kütüphanelerimiz hizmet veriyor. Pandemi koşullarına uygun şekilde de gençlerimiz gelip bu bilgi yuvalarından yararlanıyor. Kitaplar alındıktan hemen dezenfekte ediliyor. Girişlerde HES kodu soruluyor ve ateş ölçümü yapılıyor. Sık sık dezenfekte işlemleri de uygulanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu verileri de gösteriyor ki yavrularımız gönül rahatlığı ile kütüphanelerimize geliyor. 81 il arasında en çok kütüphane ziyaretçisi olan iller arasında ilk 3 arasındayız. Gelecek neslin başarılı, eğitimli, kaliteli, çağın gereklerini doğru okuyabilen, insanlığa değer katabilen bir nesil olabilmesi için her türlü imkânı hazırlıyoruz ve hazırlamaya da devam edeceğiz" diye konuştu.


Başkan Büyükkılıç, Cumhur İttifakı Belediye Başkanlarını ağırladı Başkan Büyükkılıç, Cumhur İttifakı Belediye Başkanlarını ağırladı
Dünyanın çocukları İstanbul'da Dünyanın çocukları İstanbul'da
İstanbul AKM'de 'Çocuk Sanat Festivali' hazırlığı İstanbul AKM'de 'Çocuk Sanat Festivali' hazırlığı
Ürdün'ün İsrail-İran çatışmasında takındığı tavrın sebebi nedir? Ürdün'ün İsrail-İran çatışmasında takındığı tavrın sebebi nedir?
Osmangazi’den çevre dostu ilaçlama Osmangazi’den çevre dostu ilaçlama